Hamilton bestaat in 2012 120 jaar. Het Amerikaans/Zwitserse horlogemerk viert dit met de presentatie van de Khaki Navy Pioneer Limited Edition ? een polsuitvoering van de marine chronometers die het merk tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde aan de Amerikaanse marine, als veilig en accuraat alternatief voor navigatie via de radio.

Hamilton leverde gedurende de Tweede Wereldoorlog maar liefst 10.902 marine chronometers aan het Amerikaanse leger. Hiervoor ontving het bedrijf de US Army-Navy ?E? Award ? voor de productie van militaire uitrusting van buitengewone kwaliteit. Buiten de kwaliteit, hebben de marine chronometers van Hamilton ook nu nog grote aantrekkingkracht op liefhebbers en de presentatie van de ?polsvariant? tijdens Baselworld 2012 (?s werelds grootste horlogebeurs, in maart jl. gehouden in Basel, Zwitserland) kon dan ook rekenen op groot enthousiasme.


het origineel naast de ode: klik aan voor een grotere afbeelding


Van de Hamilton Khaki Navy Pioneer Limited Edition worden 1.892 stuks gemaakt, als verwijzing naar het oprichtingsjaar van Hamilton in 1892 (in Lancaster, Pennsylvania in de VS). Het horloge heeft een unieke bandconstructie, die kan worden bevestigd om het horloge te dragen via een lederen horlogeband, of weggelaten ? om de kast te passen in de bijgeleverde houten doos en deze zo te transformeren tot een prachtige bureauklok.


Hamilton Khaki Navy Pioneer Limited Edition - klik aan voor een grotere afbeelding


De kast van de Khaki Navy Pioneer Limited Edition heeft een diameter van 46,5 millimeter, met daarin een gesatineerde zilverkleurige wijzerplaat met dezelfde opmaakt als de originele marine chronometers. Ook de met de hand gemaakte en geblauwde wijzers hebben dezelfde vorm als het origineel ? waardoor het horloge een zeer fraaie klassieke uitstraling heeft. Voor de techniek heeft Hamilton gekozen voor het zeer betrouwbare en grote Unitas 6498 uurwerk, dat fraai geguillocheerd is en voor de gelegenheid is voorzien van een gravering.



De Hamilton Khaki Navy Pioneer Limited Edition is waterdicht tot 100 meter en heeft ontspiegeld saffier glas, zodat het zicht op de bijzondere wijzerplaat en het mooie uurwerk onder elke hoek optimaal is. Het horloge is vanaf nu te koop voor ? 2.200,- bij officiële Hamilton verkooppunten. Kijk hiervoor op Horloge.info/Hamilton of HamiltonWatch.com.