Jaeger-LeCoultre viert één-jarig bestaan Boutique met exclusieve Astral horloges

Op 23 juni jl vierde de Jaeger-LeCoultre Boutique in Amsterdam haar eerste verjaardag. De Boutique in de P.C. Hooftstraat 102 is een samenwerking tussen Jaeger-LeCoultre en Gassan Diamonds. Voor het 1-jarig jubileum werd ook de nieuwe Astral Collectie van 2015 gepresenteerd.

Jaeger-LeCoultre Master Calendar_pink goldDe Jaeger-LeCoultre collectie van dit jaar gaat terug naar de herkomst van de tijd. De hemellichamen staan in het middelpunt van de collectie en sieren de wijzerplaten, functies en complicaties van het merk. De astronomie staat centraal in onder andere de Rendez-Vous Moon met een meebewegende maan van parelmoer, de Master Calendar met een wijzerplaat van meteorietsteen en de Master Ultra Thin Moon – Boutique editie met een maanfase en ardoise wijzerplaat. Deze was exclusief voor de Boutique naar Nederland gehaald.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Ivy Minute Repeater (1)

De samenwerking tussen Jaeger-LeCoultre en Gassan lijkt zijn vruchten af te werpen. Vooral de innovatieve stappen die het merk neemt binnen het ambacht van horlogemaker geven het merk een geheel eigen DNA. De Boutique in de P.C. Hooftstraat is de enige in Nederland. Wereldwijd heeft Jaeger-LeCoultre Boutiques in grote steden waaronder Parijs, Genève, Beijing, Hong Kong, Londen, Shanghai, Milaan, Moskou en Dubai. De keuze voor Gassan was geen onverwachte. Het bedrijf van de familie Leeser heeft diverse verkooppunten waaronder het hoofdkantoor Gassan Diamonds in Amsterdam en de grootste juwelierswinkel van Nederland, Gassan Dam Square. Gassan Schiphol is één van de grootste concessionarissen van de luchthaven Schiphol met diverse verkooppunten achter de douane en één winkel in Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Gassan presenteert haar collecties ook in diverse winkels op Changi Airport Singapore. Daarnaast zijn er aftersales kantoren gevestigd in Antwerpen (België), Tokyo (Japan), Beijing (China), Bogor (Indonesië) en New York (VS).


Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Celestial_PG

Sinds 1833 speelt Jaeger-LeCoultre een toonaangevende rol in de geschiedenis van de horlogerie. Op het moment dat de Zwitserse horloge industrie nog vanuit huis werd beoefend, besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon Elie alle expertises op het gebied van Haute Horlogerie onder één dak samen te voegen. LeCoultre & Cie werd op die manier de eerste Manufacture in de Vallée du Joux. La Grande Maison biedt ruimte aan meer dan 180 vaardigheden waarmee meesterstukken worden gecreëerd. Tegenwoordige werken er ruim 1200 horlogemakers, ingenieurs en ambachtslieden. Traditiegetrouw introduceert de Manufacture elk jaar een buitengewoon Grande Complication model, zoals de Atmos Mystérieuse (2003), Duomètre à Grande Sonnerie (2009), Reverso Répétition Minutes à Rideau (2011), Master Ultra Thin Minute Repeater Flying Tourbillon (2014) en de Duomètre Sphérotourbillon Moon (2015). Ook deze was natuurlijk in de Nederlandse Boutique te zien.

Jaeger-LeCoultre-Boutique-Frank-van-IJzendoorn-Benno-Leeser

JLC-managing director Frank van IJzendoorn en Gassan-directeur Benno Leeser in de JLC-Boutique in Amsterdam.
Foto credits – Tarone Rachamim

Kijk voor meer informatie op jaeger-lecoultre.com of gassandiamonds.com