Vierkant, mannelijk en assertief: de Reverso Squadra positioneerde zich vanaf de lancering als het ultieme in technische horloges. Voor de eerste keer in de geschiedenis is een Reverso er nu ook met een kast van extreem hard zwart keramisch materiaal.

Deze wonderbaarlijke combinatie is ontwikkeld om aan de behoefte van de elite in de wereld van de polosport te voldoen. Het horloge beschikt over een chronograaf met duidelijke tijdsindicatoren om zo elke chukka (een polowedstrijd is onderverdeeld in periodes, genaamd chukka?s) precies te kunnen meten. De zwarte wijzerplaat is goed afleesbaar door de typische witte Reverso cijfers, de grote datumaanduiding en de dag en nacht indicator.

Aan de andere kant van de kast is een spectaculaire wereldtijdfunctie ingebouwd die de volledige reeks (24) tijdzones toont met daarbij behorende steden. Deze functie is op een transparante schijf gedrukt waardoor het ook een blik blijft bieden op de complexiteit van het automatische Jaeger-LeCoultre kaliber 753, een uurwerk speciaal ontwikkelt voor de Reverso Squadra World Chronograph Polo Fields met dubbele veerton waardoor het horloge beschikt over een gangreserve van 65 uur. Jaeger-LeCoultre heeft de vrijheid genomen om een aantal van de steden die normaliter bij een tijdzone horen op de schijf te vervangen door ?s werelds belangrijkste polo velden, zoals Palm Beach, Palermo, London-Ham, Sotogrande en Dubai.

De adviesprijs van de Reverso Squadra World Chronograph Polo Fields in keramiek met titanium is ? 17.500,-, de uitvoering in keramiek met 18k rosé goud is ? 22.500,-.