De veiling van prototype nummer 1 van het model ?Master Compressor Extreme W-Alarm Tides of Time? die door Jaeger-LeCoultre van 16 tot en met 20 februari gehouden werd, heeft £ 13.540,- opgeleverd.

De gehele opbrengst gaat naar UNESCO dat het zal gebruiken ter bescherming van het Tubbataha gebied bij de Filippijnen. Tubbataha ligt in de Sulu zee, 181 km ten zuidoosten van Puerto Princesa en werd in december 1993 door UNESCO aan haar Werelderfgoedlijst toegevoegd. Het is daarnaast één van de drie natuurgebieden die op de buitenste ring van de wijzerplaat van het unieke horloge van Jaeger-LeCoultre staan.


Het openingbod van de veiling, welke eerder door Horloge.info werd aangekondigd, lag op £ 6.000,-. Alle bieders krijgen van Jaeger-LeCoultre het boek ?Tides of Time? aangeboden terwijl de winnaar van de veiling door Jaeger-LeCoultre zal worden benaderd de overdracht van het unieke horloge te regelen.


Meer informatie over het partnerschap tussen Jaeger-LeCoultre en UNESCO kunt u op de speciale website van Jaeger-LeCoultre vinden. Meer informatie over Tubbataha is als pdf te downloaden.