Jaeger-LeCoultre presenteert de leukste horlogegerelateerde gadget voor op uw iPhone tot nu toe! In samenwerking met Phonevalley, een grote speler op het gebied van mobiele marketing, ontwikkelde de manufactuur uit de Zwitserse Vallée de Joux een horlogemakers school (voor beginners) voor op de fun-phone van Apple.

De Jaeger-LeCoultre App (van applicatie) nodigt u uit om de iconische modellen van het merk ? van de Reverso Squadra tot de Reverso Gyrotourbillon 2, alsook de Master Compressor Diving Pro Geographic ? van binnen te bekijken. Via de App krijgt u een inwijding in het horlogemakers vak door u de uurwerken van Jaeger-LeCoultre te laten ontdekken vanuit het zicht van de (amateur) horlogemaker. De App bevat zes horlogemakers cursussen en een horlogetechnisch woordenboek.


probeer zelf eens een Jaeger-LeCoultre chronograaf te assemblerenTijdens de cursussen kunt u horlogemakers technieken oefenen op uw iPhone scherm. U kunt een chronografen uurwerk in elkaar (proberen te) zetten, een uurwerk decoreren en van lagerstenen voorzien, polijsten, graveren en een horlogekast met juwelen bezetten. Tijdens deze laatste cursus is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk een Reverso Neva van edelstenen voorziet door de diamanten op de juiste plaatst op kast van het horloge te plaatsen. De cursussen komen niet ineens, elke 14 dagen krijgt u een nieuwe cursus aangeboden.


De cursisten kunnen ook nog een prijs winnen. Als u de drie prijsvragen die de App bevat juist beantwoord en als gelukkige winnaar uit de loting komt, krijgt u een rondleiding door de Manufacture in de Vallée de Joux aangeboden.


Verder bevat de App een collectie van 60 Jaeger-LeCoultre modellen, inclusief 8 interactieve modellen. Deze interactieve modellen bieden u de kans de meest innovatieve horloges van het merk uit te proberen. Zo kunt u bijvoorbeeld de dieptemeter van de Master Compressor Diving Pro Geographic activeren, de tijdzones van de Master Geographic aanpassen, de chronograaffunctie op de AMVOX2 Chronograph starten of de kast van de Reverso Grande GMT een draai geven. Als u, na al de modellen te hebben bekeken, weet welke echte Jaeger-LeCoultre uw pols mag gaan sieren, kunt u de App ook nog de dichtstbijzijnde dealer voor u laten vinden.De Jaeger-LeCoultre iPhone App is gratis te downloaden via de App Store op uw iPhone of via iTunes App Store op uw computer. Voor meer horlogegerelateerde iPhone App?s kunt u kijken in het Horloge.info nieuwsarchief bij de Gadgets.


© Tekst: Horloge.info. © Foto?s: Jaeger-LeCoultre