Het is dit jaar voor de vierde keer dat IWC Schaffhausen een speciaal horloge uitbrengt voor de Laureus Sport for Good Foundation. De mondiale stichting wendt de kracht van sport aan voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Dankzij de steun van IWC en de toewijding van de stichting is het Laureus-blauw van de wijzerplaat van de Portuguese Automatic nu de kleur van hoop voor minder bedeelde kinderen en jongeren over de hele wereld.

IWC Schaffhausen is een Global Partner van de Laureus Sport for Good Foundation. Met de steun van de Laureus World Sports Academy en door het gebruik van de internationale taal van de sport, zijn tot dusver meer dan een miljoen kinderen en jongeren geholpen die het slachtoffer waren van armoede, dakloosheid, oorlog, geweld, discriminatie, drugsverslaving, racisme of hiv/aids. Laureus heeft naast een hoofdvestiging in Londen dochterstichtingen in Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.


Het uitmuntende werk van de Laureus Sport for Good Foundation was voor de Zwitserse horlogemaker wederom een inspiratiebron om een van zijn klassieke horloges in dienst te stellen van het goede doel. Na de Portuguese Chrono-Automatic in 2006, de Pilots Watch Chrono-Automatic in 2007 en de Da Vinci Chronograph in 2008, is de Portuguese Automatic het model dat in 2009 voor Laureus het vaandel draagt.


De IWC Portuguese Automatic Edition Laureus Sport for Good Foundation heeft een stalen kast van 42,3 millimeter en een wijzerplaat in het onmiskenbare Laureus-blauw. Het horloge is voorzien van een Pellaton opwindmechanisme en een automatisch IWC kaliber 51011 uurwerk. De limited edition is verkrijgbaar in een oplage van 1.000 exemplaren. Een deel van de opbrengst uit de verkoop van de horloges wordt gedoneerd aan de Foundation. De prijs bedraagt ? 10.500,-.


klik aan voor een grotere afbeeldingDe achterkant van de Portuguese bevat een fraaie gravure, gebaseerd op een kindertekening. Hiervoor organiseerde IWC een kleurwedstrijd voor kinderen binnen de projecten die door Laureus wereldwijd worden ondersteund. Het winnende ontwerp is van de 12-jarige K.D. Sriyan Chamod Dilshan uit Sri Lanka die betrokken is bij het project Seenigama Sports. Hij illustreerde het thema Teamgeest met vier jonge mensen die elkaars handen in een cirkel vasthouden.


Naast het horloge heeft IWC een uniek geïllustreerd boek uitgebracht met de titel “Let the Children Play” om meer aandacht te vragen voor de intensieve sociale betrokkenheid van de Laureus Sport for Good Foundation. Aan het boek hebben vooraanstaande fotografen, journalisten en auteurs een creatieve bijdrage geleverd. Iedereen die de Portuguese Automatic Edition Laureus Sport for Good Foundation koopt, krijgt een exemplaar van het boek waarin een tiental projecten wordt getoond die de charitatieve instelling steunt.


Voor IWC verkooppunten belt u 020-524 67 52 of kijk op www.iwc.com