Jaeger-LeCoultre voegt met de Duomètre à Quantième Lunaire een nieuw lid toe aan de Duomètre lijn: een horloge dat tijd, datum, de fase en de schijngestalten van de maan met buitengewone precisie aangeeft, door het ingenieuze Dual-Wing uurwerk met dubbele krachtbron. Zowel de tijd als de complicaties hebben een eigen veerton, die alleen door de 1/6 springende seconde verenigd en gesynchroniseerd worden.

Door het scheiden van de krachtbron voor tijd enerzijds en de complicaties anderzijds, verslapt de energietoevoer naar de tijdsaanduiding niet zodra een complicatie om die kracht vraagt. Hierdoor is het mogelijk de tijd nog exacter te reguleren en is het uurwerk preciezer is dan andere mechanische horloges die meer dan tijd alleen tonen. De krachtbronnen worden met elkaar gesynchroniseerd door een verbinding via de springende 1/6 secondewijzer, die onder de gewone centrale seconde op de wijzerplaat te vinden is. Door deze koppeling kunnen de twee secondewijzers ook nog precies worden gelijkgezet met een tijdssignaal: bij het uitrekken van de kroon springen beide op nul, terwijl het uurwerk blijft doorlopen. Bij het weer indrukken van de kroon beginnen ze ook weer gelijktijdig te lopen, zonder onderlinge afwijking.


Het tot 200 stuks gelimiteerde witgouden horloge toont (naast de tijd en datum) ook de fase en de schijngestalten van de maan, op zowel het Noordelijke als het Zuidelijke halfrond. Onderop de mat-zwarte wijzerplaat zijn twee gangreserve aanduidingen te vinden: voor iedere krachtbron één, want ondanks dat ze via dezelfde kroon met de hand moeten worden opgewonden, hebben ze met een eigen veerton ook een eigen opwinding nodig. Het verschil wordt gemaakt door de kroon in uitgetrokken toestand met de klok mee (tijd) of tegen de klok in (complicaties) te draaien.De Jaeger-LeCoultre Duomètre à Quantième Lunaire meet 42 millimeter en heeft buiten de kroon ook nog een drukker om de datum te verstellen en een corrector om de maanfase aan te passen. Het horloge kost ? 32.000,-. Zie voor meer nieuws en informatie over Jaeger-LeCoultre Horloge.info/Jaeger-LeCoultre of kijk op www.jaeger-lecoultre.com.