De nieuwe Jaeger-LeCoultre Polaris-collectie

Geïnspireerd door het iconische Memovox Polaris-horloge uit 1968, heeft Jaeger-LeCoultre een nieuwe collectie ontwikkeld bestaande uit een eerste uitgave van vijf modellen; een drie-wijzer, een chronograaf en een chronograaf world timer, plus twee modellen met een sterker vintage gevoel: de Jaeger-LeCoultre Polaris Date en de Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox.

De architectuur van de zwarte of oceaanblauwe wijzerplaten binnen de Jaeger-LeCoultre Polaris-collectie combineert een mengsel van afwerkingen op drie concentrische cirkels: Een centrum met een sunray-afwerking,  graining op de buitenste cirkel met de uren en minuten, en een opaline afwerking op de draaiende binnenring. Verder heeft de wijzerplaat van de modellen klassieke Arabische cijfers en trapezium-indexen. De forse wijzers zijn gevuld met  Super-LumiNova, vanillekleurig bij de twee vintage modellen.

Jaeger-Lecoultre Polaris Memovox-9038670

Jaeger-Lecoultre Polaris Memovox-9038670

De kasten zijn nieuw vormgegeven en hebben deels geborstelde en deels gepolijste vlakken wat de sportieve horloges een elegant randje geeft.  De 42 mm Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph, uitgerust met een tachymeter is de sportiefste van de nieuwe lijn. De pushers in de 42 mm kast zijn opnieuw ontworpen voor een betere grip en de dunne rand van het horloge geeft een betere leesbaarheid. Het horloge is uitgerust met  het automatisch mechanisch uurwerk, Jaeger-LeCoultre kaliber 751, met een gangreserve van 65 uur. Het is het enige huidige model dat naast staal ook beschikbaar is roségoud. Deze heeft een antracietkleurige wijzerplaat, de rotor is eveneens van roségoud.

Jaeger-Lecoultre Polaris Chronograph Worldtimer

Jaeger-Lecoultre Polaris Chronograph Worldtimer

De Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph Worldtimer heeft naast de chronograaffuncties, te bedienen via twee pushers, een extra kroon op 10 om de roterende schijf met 23 wereldsteden te bedienen. Wereldtijdhorloges kunnen moeilijk leesbaar zijn. Daarom heeft de Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph Worldtimer een royale 44 mm kast. Het horloge is minder dan 13 mm dik en de behuizing is van titanium. Jaeger -LeCoultre Calibre 752, eveneens met 65-uur gangreserve drijft de uren, minuten, seconden, chronograaffuncties en wereldtijd aan.

Jaeger-Lecoultre Polaris Chronograph

Jaeger-Lecoultre Polaris Chronograph

De vintage Polaris leunt qua design sterk op de Polaris uit 1968.  Net als het origineel gebruikt dit horloge dezelfde ontwerpcodes – Vanilla Super-LumiNova ™ , de driehoekige indexen met op de kwartieren  vier Arabische cijfers, een rail-road minutenweergave en een datumvenster op 3 uur. De stalen kast heeft bolvormig saffierglas  voor een vintage effect, en heeft het kastdeksel een gravure van een SCUBA-duiker, vergelijkbaar met de gravure die werd gevonden op de achterkant van het model uit 1968. Het horloge is waterbestendig tot 200 meter en wordt aangedreven door Jaeger-LeCoultre kaliber 899/1 met 38-uurs gangreserve.

Jaeger-Lecoultre Polaris Automatic 9008170

Jaeger-Lecoultre Polaris Automatic 9008170

Tot slot is er nog de Memovox Polaris. In een gelimiteerde oplage van 1000 stuks heeft dit model de alarmfunctie waar het model  in 1968 mee opviel. Dit 50-jarig jubileumhorloge heeft een iconisch drie-kroon ontwerp in de 42 mm stalen kast: een voor het instellen van het alarm (boven), een voor de binnenste draaiende ring (midden) en een voor het instellen van de tijd (onderaan). Het gebruikte kaliber 956 beschikt over het opvallende mechanisme met een gong, samen met het centrale seconden- en instant-jump datum. Dit kaliber is een directe afstammeling van de eerste automatische uurwerk gecreëerd door Jaeger-LeCoultre in de jaren 1950. De nieuwe Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox  wordt geleverd op een rubberen band en waterbestendig tot 200 meter.

Prijzen vanaf: € 4.800,-

Meer informatie: Jaeger-lecoultre.com