Jaeger-LeCoultre fonkelt met High Jewellery horloges in Venetië

Voor de 73e editie van het Filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van 31 augustus tot 10 september plaatst het luxe horlogehuis Jaeger-LeCoultre een aantal van haar meest bijzondere stukken voor het voetlicht om te fonkelen tussen de sterren van het witte doek.

Jaeger-LeCoultre is sinds 12 jaar verbonden aan het filmfestival maar heeft ook een band met de stad als participant bij het herstel van de Scuola Grande di San Rocco. Het Filmfestival van Venetië geeft Jaeger-LeCoultre ook de mogelijkheid om te schitteren de uitreiking “Glory to the Filmmaker” award. Een van de horloges dat haar opwachting maakt in sproojesachtig Venetië is de wit gouden met baguette geslepen diamanten verrijkte Reverso One High, waar we op deze site al eerder over schreven.

Daarnaast is er een rol voor de zeer luxe en romantische dameshorloges ‘Rendez-vous Moon’ en ‘Rendez-vous Secret’. Beide horloges zijn typerend voor de high jewellery stijl van Jaeger-LeCoultre waarbij juwelen en uurwerk samenkomen in een rijkdom aan hogere horlogerie.

jaeger-lecoultre_rendez-vous_moon

jaeger-lecoultre_rendez-vous_moon_bg

Bij de Jaeger-LeCoultre Rendez-vous Moon (ref. 35334E1) heeft de maanfase een plaats gekregen op 6 uur op een Grand Feu en paillonné geëmailleerde wijzerplaat die bezaaid lijkt met sterren. De wijzerplaat in de 36 mm 18 karaat witgouden kast is vormgegeven door een emailkunstenaar die minuscule zilveren glinstertjes heeft gebruikt om een hemelse sfeer te benadrukken. De met de hand beschilderd klimop die een rendez-vous met de nacht lijkt te hebben, is gekozen als symboliek van eeuwige liefde. Om de sprookjesachtige sfeer compleet te maken wordt de nachtblauwe ontmoeting uit 1001 nacht omringd door een bezel met briljant geslepen diamanten. Ook de lugs en de twee kronen zijn elk voorzien van briljant geslepen diamant. Het horloge heeft een binnenring waarop een kleine witgouden ster is gemonteerd, die zich via een van de kronen ronde de wijzerplaat kan verplaatsen en zo als een romantische bode de tijd aangeeft tot een volgende rendez-vous. Horloge ‘Rendez-vous Moon’ heeft een gelimiteerde oplage van 265 stuks. Kloppend hart in het exclusieve model is het Jaeger-LeCoultre Calibre 935, dat een frequentie heeft van 28.800 tikken per uur en een gangreserve genereert van 49 uur. In het horloge met blauw satijnen band met vouwsluiting zijn in totaal 124 diamanten van 2,63 karaat verwerkt.jaeger-lecoultre_rendez-vous_ivy

En of dat nog niet romantisch genoeg is leent het Venetiaanse filmfestival zich ook voor een ‘Rendez-vous Secret’. Dit 18 karaat witgouden horloge (ref. 3553308) is geïnspireerd op een Jaeger-LeCoultre model uit de jaren 1960. Het uurwerk, Jaeger-LeCoultre Calibre 846/1, gaat schuil achter een paarlemoeren wijzerplaat en een bloem van edelstenen. Deze bloem, als beweegbare cover geplaatst over de wijzerplaat, bestaat uit witte en roze ‘bloemblaadjes’ van marquise geslepen diamanten, roze saffieren en briljant geslepen robijnen. Twee rijen briljant geslepen diamanten vormen de armband. Het horloge met een smalle kast van diameter van 24 mm en een hoogte van 9.85 mm heeft haar geheime ontmoeting opgebouwd uit 108 roze saffieren (0,95 karaat) en 196 diamanten (11,1 karaat). Het horloge heeft een gelimiteerde oplage van 93 stuks.

Prijzen op aanvraag.
Meer informatie: Jaeger-lecoultre.com