Soulmates in tijdloosheid: dames- en heren Balmain Classic R Grande quartzhorloges

Balmain kent een aantal Classic Grande dames- en herenhorloges, waaronder de Classic Automatic en de Classic R met de kleine seconden op 6 uur. De 3-wijzer Balmain Classic R Grande blinkt uit op weer ander terrein. De vele dames- en een herenmodellen zijn perfect op elkaar afgestemd. Sterker, de Balmain Classic R Grande-collectie met quartz-uurwerk bestaat uit een uitgebreide reeks van 19 modellen in twee maten. Als gent en lady soulmates in tijdloosheid.Balmain Classic R Grande pair watches_

De Balmain Classic R Grande Gent modellen hebben allemaal met een kastdiameter van 41 mm. Classics kenmerken zich vaak door een eenvoudig uiterlijk met rond, glad bezel en een band die door de vorm van de lugs direct op de kast aansluit. Ook de keus voor Dauphine wijzers is typerend voor een classic look en de centraal geplaatste wijzers van de Balmain Classic R Grande vormen hier geen uitzondering op. Elk van de 19 modellen heeft door kleur en materiaalgebruik een eigen stijl. De kenmerkende klassieke elegantie hebben alle leden van deze familie gemeen. Sommige exemplaren maken het verschil met een bi-colour stalen band, of een leren band in een trendy kleur als chocoladebruin, marineblauw of goudbrons. Andere zijn wat bescheidener en laten het Zwitsers horlogevakmanschap zien met fijne Romeinse cijfers en een monochrome, stalen band. De wijzerplaten zijn er in zilver, champagne, donkergrijs, donkerbruin, donkerblauw en zwart met een bescheiden datumvenster op 6 uur. Wat alle herenmodellen gemeen hebben is de aandrijving door een Zwitsers quartz-uurwerk ETA F07.111 en een waterdichtheid tot 50 meter.

Balmain Classic R Grande pair watches_gent_Lady_B4111.33.22

Pierre Balmain (1914 – 1982) was een opvallende persoon uit de wereld van de Parijse haute couture. Hij kleedde uitzonderlijke vrouwen waaronder koninginnen, prinsessen en sterren uit de film- en theaterwereld. Als groot liefhebben van kunst en cultuur werd Pierre Balmain continu geïnspireerd door de oudste en meest extravagante kunststijlen in de wereld. Met name de Arabische en Mandarijnse kunst hebben en grote rol gespeeld. Het arabesk motief was altijd een kern van inspiratie. In 1987 kreeg de Swatch Group om Balmain horloges te gaan ontwerpen en tot op de dag van vandaag keert arabesk motief terug in de ontwerpen. Zoals ook in de dameslijn van deze classic lijn.

BalmainClassic R Grande pair watches_Gents_Lady_B4119.52.52

Op drie extra modellen na zijn de 22 damesmodellen ‘twins’ met de herenmodellen. De 3 extra modellen hebben fraaie parelmoeren wijzerplaten en de zo belangrijke en kenmerkende Balmain arabeske versieringen. Alle damesmodellen uit de reeks hebben een stalen kast van 30 mm. Er zijn drie opties in staalafwerking; rosé en geel PVD en glanzend roestvrij staal. De leren banden zijn er net als bij de herenlijn in verschillende kleuren.  De Classic R Grande Lady heeft een ETA F03.111-quartz-uurwerk en ook de damesmodellen zijn waterdicht tot 50m.

Prijs herenlijn: € 250 tot € 330
Prijs dameslijn: € 250 tot € 410
Meer informatie: Balmainwatches.com