Jaeger-LeCoultre viert in 2013 het 180 jarig bestaan met een driedelige collectie opgedragen aan de oprichter van ?La Grande Maison? uit de Vallée de Joux: Antoine LeCoultre. De collectie werd gepresenteerd tijdens de vandaag aflopende SIHH* horlogebeurs in Genève en bestaat uit de Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee, de Master Grande Tradition Tourbillon Cylindrique à Quantième Perpétuel Jubilee en de Master Ultra Thin Jubilee ? drie horloges waarin het merk op indrukwekkende wijze haar horlogetechnische kunnen toont.

De Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee is het ?meesterstuk? uit de ?Tribute to Antoine LeCoultre? Jubilee trilogie: een 21ste eeuwse sensatie op het gebied van horlogemaken. Deze nieuwe Grand Complication heeft de esthetiek van de zakhorloges van Jaeger-LeCoultre uit de 19e eeuw en is het derde Jaeger-LeCoultre Grand Complication model uitgevoerd met een Gyrotourbillon ? maar het eerste met een vliegende Gyrotourbillon met sferische balansveer, die door de eenzijdige ophanging van de kooi lijkt te zweven onder de wijzerplaat. Het platina horloge beschikt ook over een chronograaf met digitale minuten aanduiding, die wordt bedient met een enkele drukker en dag en nachtaanduiding.


Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee


De Master Grande Tradition Tourbillon Cylindrique à Quantième Perpétuel Jubilee is een prachtig en functioneel horloge, met daarin alle vooruitstrevende technieken van de 21ste eeuw. Deze ?eeuwigdurende kalender? huist in een platina kast en heeft een zeer duidelijke opmaak, waardoor de aanduiding van dag, datum, maand en jaar eenvoudig en snel af te lezen is. In het horloge huist het nieuwe automatische Jaeger-LeCoultre kaliber 985, waarin voor de eerste keer een vliegende tourbillon gecombineerd is met een cilindrische balansveer, waardoor er een uitzonderlijke gangnauwkeurigheid is bereikt.


Master Grande Tradition Tourbillon Cylindrique à Quantième Perpétuel Jubilee


Met de slechts 4,05 millimeter hoge Master Ultra Thin Jubilee presenteert Jaeger-LeCoultre daarnaast het platste horloge met handopwinding ter wereld, geïnspireerd op een ultra-plat zakhorloge van ?La Grande Maison? uit 1907, dat tot op de dag van vandaag nog steeds het platste zakhorloge met handopwinding ter wereld is. De mesvormige kast van dit 39 millimeter brede horloge is gemaakt van platina en is een nieuw bewijs van de leidende positie van Jaeger-LeCoultre op het gebied van ultra-platte horloges.


Master Ultra Thin Jubilee


De nieuwe collectie horloge van Jaeger-LeCoultre voor 2013 bestaat uit nog een aantal fraaie modellen; kijk daarvoor op Jaeger-LeCoultre.com. Kijk voor meer Nederlandstalig nieuws en informatie op Horloge.info/Jaeger-LeCoultre.


* SIHH = Salon International de la Haute Horlogerie, van 21 t/m 25 januari 2013 in Genève, waar de merken A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Van Cleef & Arpels en Vacheron Constantin hun nieuwe modellen voor 2013 presenteren.