Tijdens de nu lopende SIHH* horlogebeurs, presenteert Roger Dubuis de nieuwe collectie voor 2013. Het meest opvallende horloge hieruit, is zonder twijfel de Excalibur Round Table: een horloge met 12 in goud gegoten ridders die met hun zwaard naar het midden van de Ronde Tafel wijzen, afgebeeld op een ?grand feu? geëmailleerde wijzerplaat. De legende van Koning Arthur komt zo op indrukwekkende manier tot leven.

De legende van Koning Arthur was de inspiratie voor het nieuwste Excalibur horloge van Roger Dubuis, een collectie die al sinds 1995 bestaat. Excalibur is de naam van het magische zwaard dat door Arthur uit de steen werd getrokken, waar zijn stervende vader het in had gestoken om er alleen uit te kunnen worden gehaald door degene die koning van Brittannië zou worden, en heel het land zou herenigen. De Roger Dubuis Excalibur Round Table toont een ander facet van de legende, waar de meest nobele ridders gezeten zijn rond de Ronde Tafel.


... 7 millimeter hoge figuren, die geheel uit goud gegoten zijn en daarna met de hand extreem gedetailleerd zijn uitgesneden.


De ridders rond de ?grand feu? geëmailleerde tafel zijn 7 millimeter hoge figuren, die geheel uit goud gegoten zijn en daarna met de hand extreem gedetailleerd zijn uitgesneden. Elk van de twaalf figuren is anders en wijst met zijn magische zwaard (dat fungeert als urenindex) naar het midden van de wijzerplaat, waar de minuten en uren via gouden wijzers boven de Tudor roos worden aangegeven.


Klik aan voor een grote afbeelding van de Roger Dubuis Excalibur Round Table...


Onder de wijzerplaat bevindt zich het automatische kalbier RD821 van Roger Dubuis, dat is voorzien van het ?Poinçon de Genève? (het zegel van Genève) ? een keurmerk dat alleen horlogemakers uit Genève mogen voeren die voldoen aan de hoogste standaard in horlogemaken. Het indrukwekkende geheel zit gevangen in een 45 millimeter brede, rosé gouden horlogekast, waaronder een bodem met de heilige gelofte van de Ridders van de Ronde tafel, gegraveerd rond een wapenschild. Het horloge wordt in een gelimiteerde oplage van 88 stuks gemaakt.


... een bodem met de heilige gelofte van de Ridders van de Ronde tafel, gegraveerd rond een wapenschild.


Kijk op RogerDubuis.com voor meer nieuws en informatie over het merk en de hele nieuwe collectie gepresenteerd op de SIHH.


* SIHH = Salon International de la Haute Horlogerie, van 21 t/m 25 januari 2013 in Genève, waar de merken A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Van Cleef & Arpels en Vacheron Constantin hun nieuwe modellen voor 2013 presenteren.