Longines

Auguste Agassiz en Ernest FrancillonIn 1832 stapte Auguste Agassiz de wereld van tijd binnen door samen te gaan werken met een bestaande bedrijf in Saint-Imier, en hij nam al snel de zaak over die hij ?Agassiz & Compagnie? noemde. In die tijd werkte de onderneming door thuis werkende mensen ruwe onderdelen voor opdrachtgevers tot een eindproduct te laten verwerken. Het bedrijf vond spoedig manieren om haar uurwerken op verre markten, in het bijzonder Amerika, op de markt te brengen.

Rond 1850 nam de neef van Agassiz, Ernest Francillon, de zaak over van zijn oom. Hij focuste zich op het vergroten en verbeteren van de productie van standaard horlogeontwerpen. In 1862 hernoemde hij het bedrijf ?Ancienne Maison Auguste Agassiz, Ernest Francillon, successeur? en voegde hiermee zijn eigen naam toe aan die van zijn oom. Hierbij erkende hij de pioniersrol van zijn oom. Toen hij de dagelijkse leiding overnam, zocht Francillon manieren om de productie van zijn horloges te verbeteren en te stroomlijnen, zijn idee was om alles onder één dak te plaatsen. Met deze gedachte kocht Francillon twee aangrenzende percelen land op een plaats die plaatselijk als ?Les Longines? bekend stond, op de rechteroever van de rivier Suze die de vallei van Saint-Imier instroomt.

In 1867 had Francillon reeds enkele van zijn medewerkers overtuigd om hun activiteiten over te brengen naar zijn onlangs gebouwde fabriek. Hij had ook een jonge bloedverwant, ingenieur Jacques David, ingehuurd hem te helpen de hulpmiddelen en de machines te bedenken die hij nodig had om de productieprocessen te verbeteren. Ondanks diverse tegenslagen rechtvaardigde de bloeiende groei van de Longines fabriek de gewaagde visie van Francillon. De mechanisatie van de productieprocessen werd met succes uitgevoerd dankzij het talent van Jacques David om allerlei soorten machines te ontwerpen die de horlogemakers hielpen hun taken en de kwaliteit van hun werk te verbeteren.

Als ingenieur overtuigd van de voordelen van mechanische productie reisde David naar de Philadelphia Universal Exhibition van 1876 en keerde terug om een rapport te schrijven dat een breed debat binnen de Zwitserse horloge-industrie in die tijd teweegbracht. Vanaf het jaar 1870 bleken de industriële voorzieningen van Longines te werken en het bedrijf groeide gestaag door. De gebouwen moesten regelmatig aan de behoeften van de bloeiende onderneming worden aangepast, die rond 1911 meer dan 1100 mensen in dienst had en zijn horloges wereldwijd verkocht.

In de loop van de jaren verdienden de technische onderzoeksprojecten van het bedrijf zoveel internationale erkenning dat Longines de titel van ?Grand Prix? kon claimen op diverse internationale tentoonstellingen (Antwerpen 1885, Parijs 1889, Brussel 1897, Parijs 1900, Milaan 1906, Bern 1914, Genua 1914, Parijs 1925, Philadelphia 1926 en Barcelona 1929).

Maar Longines? innovatieve geest ging verder dan de horlogetechnologie. Als eigenaar van de oudste en tot deze dag onveranderde merknaam bij wat nu de World Intellectual Property Organization genoemd wordt, registreerde het bedrijf al in 1867 de gevleugelde zandloper als symbool. Dit symbool fungeerde zowel als teken van kwaliteit als bescherming tegen de vervalsing waar Longines horloges steeds meer aan ten prooi vielen.

Al generaties lang heeft Longines? reputatie, prestige en bevestigde kwaliteit een groeiend aantal wereldpersoonlijkheden aangetrokken ? staatshoofden en (kroon)prinsessen, filmsterren en befaamde kunstenaars, belangrijke sporters en vele andere voorname namen hebben zich bij de lange lijst van mannen en vrouwen aangesloten die hun vertrouwen in het merk met de gevleugelde zandloper geplaatst hebben.

Voortbouwend op haar interne expertise, bouwde Longines geleidelijk een speciale verhouding op met de wereld van de sport. Longines was aanwezig in Athene in 1896 bij de eerste Olympische Spelen en het bedrijf wordt geassocieerd met de wereldwijde ontwikkeling van sport. Het verzorgde de tijdmeeting van 14 Olympische Spelen, beginnende in Oslo in 1952. Dit partnerschap zette het bedrijf ertoe aan om een verscheidenheid van uitvindingen en ontwikkelingen te bedenken om de winnende tijden vast te stellen en af te beelden. In 1912 tijdens de Swiss Federal Gymnastics Meet introduceerde Longines het ?gebroken draad? automatisch tijdmeting systeem. In 1952 was haar Photogines het eerste apparaat dat de finishlijn visualiseerde tijdens de gemeten tijden. Tegen 1960 combineerde de Contifort bewegende beelden en tijdmeetfuncties. Deze en andere vindingrijke ontwikkelingen droegen in grote mate bij aan de sportieve geloofsbrieven van Longines. Voortbouwend op haar historische relatie met sport, sponsort het merk nu onder meer de turnsport en de paardensport, disciplines die in hun sportieve termen hun eigen basiswaarden van precisie en elegantie uitdrukken. In 2006 keerde Longines ook terug op de skihellingen toen het de verantwoordelijkheid accepteerde als officiële Timekeeper voor de FIS Alpine World Cup competities.


Longines heeft de tijdmeting verzorgd op een aantal prestigieuze competities inclusief 31 edities van de Tour de France. Haar beheersing van geavanceerde technologieën leidde ook tot een samenwerking met de Formule 1, een ervaring die uiteindelijk tot een prestigieus vennootschap met het Italiaanse Ferrari leidde.

Sportcompetities zijn niet het enige gebied waar het bedrijf haar deskundigheid heeft aangetoond. Longines heeft sinds 1919 als officiële leverancier van de Internationale Federatie van de Luchtvaartkunde (FAI) de wereld van de bemande vluchten instrumenten verstrekt die nodig zijn om talrijke wereldrecords te meten en te certificeren – in het bijzonder de historische, menselijke en technische prestatie vertegenwoordigd door Charles Lindbergh?s 1927 eerste non-stop solo vlucht over de Atlantische Oceaan. Instrumenten ontworpen en gemaakt door Longines hebben zo geassisteerd in de prestaties van vele wereld-ontdekkingsreizigers en waaghalzen in de lucht.

De beweging van het Art Deco en zijn verfijningen hebben het bedrijf vaak geïnspireerd, in het bijzonder bij de tonneau-gevormde, ovale of rechthoekige horloges die de essentiële stijlen van die fabelachtige periode weergeven. De zorg en de verfijning die het bedrijf altijd investeert in haar collecties garandeert de smaakvolle, esthetische stijl die het onderscheidt en bevordert de elegante reputatie die beloond werd door een aantal Baden-Baden Golden Rose ontwerpprijzen voor de voortreffelijkheid van Longines ontwerpen. De onafgebroken technische innovatie, de esthetische doelstellingen en een open blik naar wereldkunst en fashion trends komen zo samen in Longines horloges.

Met vanaf het begin globale ambities is Longines trots om haar horloges, en de historische waarden die ze vertegenwoordigen, ter verkoop aan te kunnen bieden in meer dan 130 landen. Bovenal, Longines? diverse activiteiten wereldwijd hebben allen één gezamenlijk principe: de cultus van elegantie.


http://www.longines.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Longines

De 43 mm Longines Heritage Military 1938

De 43 mm Longines Heritage Military 1938

Uit de schijnbare onuitputtelijke historische catalogi komt de inspiratie voor een militair horloge met handopwind Unitas-kaliber. De 43 mm Longines Heritage Military 1938 is een robuuste instant-klassieker. En die grote kast kon echt niet kleiner. De …


Lees meer


Longines Conquest V.H.P. Chronograph

Vorig jaar introduceerde Longines de Conquest V.H.P., een serie ultra-precieze quartz-horloges (V.H.P. staat inderdaad voor Very High Precision) die horlogeliefhebbers moet aanspreken vanwege de functionaliteit, maar ook vanwege het verhaal erachter. De Conquest V.H.P. Chronograph …


Lees meer


Jim Courier krijgt Longines Prize for Elegance

Onder de vele gasten bevonden zich tennislegendes als Courier en Mary Pierce (voormalig Roland Garros winnaars) en Pat Cash. Tijdens het diner overhandigde Agassi de ?Longines Prize for Elegance? aan Jim Courier als eerbetoon aan …


Lees meer


Ook de Wereld van Longines op de iPhone

Via de app van Longines kan men een deel van de Longines collecties ?doorbladeren? en video?s van het merk bekijken. Ook zitten er wallpapers op en een gids met alle verkooppunten van het merk in heel de wereld. …


Lees meer


Longines Lindbergh?s Atlantic Voyage Watch

Het doel van de Lindbergh?s was het ontdekken van mogelijke nieuwe luchtroutes via het hoge noorden, waarna ze via verschillende Europese landen (ook Nederland werd aangedaan) en o.a. de Kaapverdische eilanden en Brazilië terug naar …


Lees meer


Longines produceert 34 miljoenste horloge

Het horloge wordt getoond in het Longines museum in St-Imier (Zwitserland). Het bedrijf, dat zijn 175-jarig bestaan vierde in 2007, heeft van begin af aan nauwkeurig alle uurwerken die in St-Imier zijn geproduceerd geregistreerd. De …


Lees meer