Top 15 – Nr. 7 Longines Aviation Heritage horloge

Longines is een vaste waarde in de horloge.info Top 15. Het Zwitserse merk uit Saint-Imier maakt dan ook horloges die een heel breed publiek aanspreken. De lezers van onze site verkozen het artikel van 21 oktober 2014 als datgene dat zij het liefst over het merk wilde lezen. Het artikel besprak het nieuwe Avigation model, een military style horloge dat geïnspireerd is op een horloge uit 1949. Retro is nog altijd geliefd, dat blijkt. Het model bezet de zevende plaats in onze jaarlijkse lezers top 15.

LONGINES AVIGATION VERFRAAIT HERITAGE COLLECTIE

Longines Avigation sfeer L2.831.4.53.2-home
Longines, het merk dat al sinds 1832 zijn roots heeft in St. Imier, Zwitserland, heeft een nieuw ‘military’ horloge aan zijn Heritage lijn toegevoegd. Het design is gebaseerd op een model dat in de jaren 50 voor het Britse leger werd geproduceerd en net als bij het originele horloge is het uurwerk uitgerust met een speciale anti-magnetische binnenkast. De zwarte wijzerplaat heeft witte cijfers en een 24-uurs schaal in rood met Super-LumiNova® en een ‘broad arrow’ teken.

Longines Avigation L2.831.4.53.2_3-4homeHet model waarop de nieuwe Longines Avigation is geïnspireerd, dateert uit 1949. De samentrekking van aviation (luchtvaart) en navigation (navigatie) verwijst naar een navigatiesysteem dat in de jaren 20 werd uitgevonden. Longines heeft een lange historie in de ontwikkeling van instrumenten voor de luchtvaart en horloges voor piloten, de keuze voor dit model was dan ook niet verwonderlijk..

De stalen kast van de Avigation heeft een diameter van 44 mm.; identiek aan het originele model. Het witte broad arrow-teken op de wijzerplaat werd in het Verenigd Koninkrijk gebruikt om aan te geven dat een artikel eigendom van de staat was; hieronder viel uiteraard ook militair materieel, zoals dit horloge.

Longines Avigation L2.831.4.53.2_3-4home2Binnenin tikt een L704 automatisch mechanisch kaliber met uren, minuten, seconden en een datum. Ook heeft het horloge een tweede tijdzoneaanduiding. Net als in het model uit 1949 zit het uurwerk in een weekijzeren omhulsel, waardoor het is beschermd tegen de invloeden van magnetische velden. De Longines Avigation heeft een zwarte alligatorlederen band. Prijs: €1.620,-

Kijk voor meer informatie op www.longines.com