Top 15 – Nr. 8 Victorinox INOX horloges

Geen messen, maar horloges. Dat zou het nieuwe credo van Victorinox kunnen zijn, want het Zwitserse merk doet er alles aan om ook op het gebied van horloges met de meest innovatieve, sterke en presterende modellen voor de dag te komen. Op 18 december 2014 publiceerden wij over het nieuwe I.N.O.X. model dat zo robuust is dat zelfs brandweerlui ermee weglopen. Het horloge heeft al tal van prijzen gewonnen, in categorieën met gerenommeerde tegenstanders, en het is dan ook niet meer dan logisch dat het model de 8e plek bezet in onze horloge.info Top 15 van best gelezen artikelen dit jaar.

VICTORINOX I.N.O.X. GEPREZEN OM ROBUUSTHEID

Victorinox-INOX-kaki
Dit jaar werd in Bazel op de horlogebeurs Baselworld de nieuwe I.N.O.X. gepresenteerd. Het horloge van het vooral van de zakmessen bekende Victorinox is al net zo robuust als zijn messcherpe broers. Het horloge werd dan ook ontworpen om extreme omstandigheden te kunnen weerstaan en onderging 130 ‘meedogenloze’ tests om de soliditeit te bewijzen. Deze in de horlogewereld ongebruikelijke weerstandsproeven werden speciaal voor de I.N.O.X. ontwikkeld. Niet minder dan 421 prototypen zijn opgeofferd om er voor te zorgen dat de I.N.O.X. de doelstellingen omtrent soliditeit kon halen. Na 4 jaar van ontwikkeling en testfases, werd het horloge dit jaar eindelijk marktklaar geacht.

Victorinox-INOX-TIM_241688_Inox__000_S9bDit jaar heeft Victorinox Swiss Army, de horlogedivisie van Victorinox, ook de operatie «Firefighters for Life» gelanceerd door partner te worden van de Fire Department City of New York Foundation, de wereldbekende FDNY, net als van de brandweer van Ibach, de gemeente van het Zwitserse kanton Schwyz waar de hoofdzetel van Victorinox gevstigd is. 25 internationale evenementen over de hele planeet volgden, van Guatemala tot de Filipijnen, langs Rio de Janeiro en Kopenhagen.

Victorinox-INOX-Zwart-TIM_241682Op 1 september 2014 kwam het I.N.O.X. horloge eindelijk internationaal beschikbaar in de Victorinox Swiss Army verkooppunten. De gelukkige eerste kopers van de I.N.O.X. hadden de exclusiviteit om een «strap box», te ontvangen, een doos met een NATO band en een speciaal Victorinox gereedschap om de armbanden makkelijk te verwisselen.

Victorinox-Inox-zwart-sfeer-2Het reguliere Swiss Made horlogemodel heeft een versterkte roestvrijstalen kast van 43 mm. doorsnede en een krasbestendig saffierglas dat een anti-reflectiebehandeling heeft ondergaan. Het horloge is waterdicht tot 200 meter (20 ATM / 660 voet). Het heeft een zwarte afneembare bumper van siliconen en nylon en een geschroefde roestvrijstalen achterplaat. De wijzerplaat is zwart, net als de rubberen band, er zijn echter ook kakigroene en blauwe uitvoeringen met bijpassende band beschikbaar. De indexen zijn opgedrukt en net als de uren- en minutenwijzers met lichtgevend materiaal bedekt. Op de verhoogde binnenring (de rehaut) staat een militair uur en op 4:30 uur vinden we een datumvenster. Binnenin de kast tikt een Swiss made Ronda 715 quartz uurwerk.

De I.N.O.X. heeft inmiddels al tal van internationale prijzen ontvangen, zoals de titel ‘Sporthorloge van het jaar’ van het Engelse horlogetijdschrift WatchPro, nota bene in dezelfde categorie ‘- sporthorloges’- als waarin de Rolex Deep Sea, Omega Seamaster en de Cartier Calibre Diver meedongen. Ook werd I.N.O.X. door het Amerikaanse maandtijdschrift Men’s Journal uitgekozen tussen de 53 meest innoverende voorwerpen van het jaar.
De prijs is € 425.

Kijk voor meer informatie op www.victorinoxwatches.com