Top 15 – Nr. 9 Blauw voor MeisterSinger Pangea en Perigraph horloges

De blauwe trend die al in het voorjaar van 2014 werd ingezet, zette dit jaar gewoon door. De Zwitserse en Duitse merken zetten alle wijzerplaten om naar deze kleur en ook bandjes en cijfers waren in alle tinten blauw te bewonderen. En dat is niet zo gek, want blauw is chique, blauw is sportief, en blauw is altijd draagbaar, voor zowel heren als dames. Dat vond MeisterSinger ook en het merk voerde dit jaar zijn Pangea en Perigraph modellen uit met diepblauwe wijzerplaten. Wij schreven erover op 13 maart jl. Het nog jonge merk (het werd 15 jaar geleden opgericht) met de eenwijzerige horloges, geeft zijn onthaastende wijzerplaten hiermee een rustgevende sereniteit.

BLAUW VOOR MEISTERSINGER PANGEA EN PERIGRAPH

De kleur blauw blijkt ook dit jaar op Baselworld nog steeds het nieuwe zwart te zijn. Het Duitse horlogemerk MeisterSinger – dat zich heeft gespecialiseerd in eenwijzerige horloges – komt met twee nieuwe modellen met een opvallende, diepblauwe wijzerplaat. De Perigraph en de Pangaea Day Date hebben beide zo’n mooie nieuwe wijzerplaat gekregen. MeisterSinger heeft zich enkele jaren geleden gecommitteerd om alleen nog horloges te maken voor mensen die niet elke seconde van de dag op de klok kijken. Ook wanneer je geen minutenwijzer hebt, weet je best hoe laat het ‘ongeveer’ is. En eerlijk gezegd, dat geeft een enorme rust. Naast de eenwijzerige tijdaanduiding, heeft het merk zich ook toegelegd op het maken van bijzondere, expressieve wijzerplaten met een duidelijke typografie en goed afleesbare urenmarkeringen.

Meistersinger_pangaea-daydate-blue
Vorig jaar zagen we voor het eerst ook felle kleuren bij MeisterSinger. In de blauwe wijzerplaten van de No. 03 en de Pangea, bijvoorbeeld, was dat ook de kleur blauw, die door zijn zogenaamde sunburst patroon het licht heel mooi vangt. Deze modellen waren zo’n succes, dat nu ook de Pangea Day Date en de Perigraph met een dergelijke wijzerplaat zijn uitgerust. Beide modellen wonnen sowieso al diverse prijzen vanwege hun mooie design, zoals de Red Dot Award en de Duitse Design Award.
De Pangaea Day Date toont de datum en de dag van de week in een kast van 40 mm. die een hoogte heeft van 10,5 mm. Rond het midden van de wijzerplaat glijden de twee dag- en datumringen langs elkaar in tegengestelde richting. Het automatische uurwerk – een ETA 2836-2 of Sellita SW 220-1 met 38 uur gangreserve – is te zien door de saffierglazen achterzijde.

MeisterSinger_Perigraph_blue_MID_RES_870px

De Perigraph werd in 2012 tot European Watch of the Year verkozen door het tijdschrift WatchWorld. Het Zwitserse automatische uurwerk – een ETA 2824-2 of Sellita SW 200-1 automatic met ook 38 uur gangreserve – huist in een stalen kast van 43 mm. Naast de tijd, geeft de Perigraph ook de datum aan, net onder ’12 uur’. Het design van de datumring zorgt ervoor dat er grotere diepte ontstaat in de gehele wijzerplaat.

Beide modellen hebben een waterdichtheid van 50 meter en worden gepresenteerd in Baselworld. Ze zijn vanaf april verkrijgbaar voor € 1998 (Pangea Day Date) en € 1698 (Perigraph blue).

Kijk voor meer informatie op www.meistersinger.net