Top 15 – Nr. 10 Panerai Luminor Submersible 1950 Special Edition horloge

Deze week beginnen we aan de top 10 van onze Top 15 best gelezen artikelen op horloge.info. De tiende plek wordt bezet door een merk uit het high-end segment: Panerai. Ooit begonnen als Italiaans horlogemakersatelier in Florence, en inmiddels uitgegroeid tot een merk met een enorme verzamelaarsstatus. De ontwerpers van Panerai houden zich strikt aan de eigen designregels, waardoor de modellen vooral op technisch niveau van elkaar verschillen, subtiele veranderingen in het ontwerp zijn alleen voor een kennersoog zichtbaar. Op 13 oktober 2014 publiceerden we over de lancering van een speciale limited edition van de Submersible 1950 uit de Luminor serie. 1000 stuks zijn er gemaakt van deze linkshandige titanium uitvoering.

SPECIALE PANERAI LUMINOR SUBMERSIBLE 1950

Pam569_Cat_Dett01_677794
Panerai heeft onlangs een nieuwe special edition gelanceerd. Deze Panerai Luminor Submersible 1950 Left-Handed 3 Days Automatic Titanio (PAM00569) is in een one shot oplage van 1.000 stuks verkrijgbaar. De Luminor 1950 heeft een kast van 47 mm met de kroon aan de linkerzijde, speciaal voor linkshandigen of destijds voor de commando’s die aan de andere arm een duikinstrument droegen. Dat het hier om een duikhorloge gaat, wordt niet alleen duidelijk uit de naam Submersible, maar ook uit de functie waarmee je de tijd die de duiker onder water verblijft kunt berekenen. De duikring, die tegen de klok indraait, heeft een graduele schaalverdeling om dit zo precies mogelijk te doen, met een ‘klik’ op elk minuteninterval.

Pam569_Cat_Fond_E_677797De Luminor Submersible 1950 Left-Handed 3 Days Automatic Titanio verschijnt in een limited edition van 1000 stuks. De kast is gemaakt van geborsteld titanium en herbergt het automatisch mechanische Panerai P.9000 kaliber, inclusief een Glucydur® balans, die met 28.800 vibraties per uur tikt. Het uurwerk is ook voorzien van een Incabloc® anti-shock systeem. De gangreserve bedraagt 3 dagen, een energie die wordt opgeslagen in de twee veertonnen van het uurwerk.

Panerai-pam00569_luminovaDe kroon wordt beschermd door een door Panerai gepatenteerd beschermingsmechanisme. Met de kroon stel je de tijd eenvoudig in: de urenwijzer verspringt met één uur tegelijk, zonder de minutenwijzer in de weg te zitten en de datum wordt automatisch gelijkgezet, hoewel het ook mogelijk is deze handmatig voor- of achteruit te zetten. Het horloge is waterdicht tot een diepte van 30 bar (300 meter).

Handig dus dat het horlogeglas, gemaakt van korund saffierglas, 4 mm. dik is. De wijzers zijn behandeld met SuperLumiNova®, het merk waar Panerai inmiddels eigenaar van is, net als van Glucydur® en Incabloc, overigens. De prijs: € 8.900,-

Kijk op panerai.com voor meer informatie.