Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Deze derde speciale editie is gelimiteerd tot slechts 25 stuks

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Voor de derde keer heeft Ace Juweliers uit Amsterdam samen met het Duitse Nomos een speciale Amsterdam-editie uitgebracht. De Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam is een tot 25 stuks gelimiteerd wereldtijdenhorloge. En met een aantal kekke Amsterdamse details.

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Amsterdam in rood

Het begint een traditie te worden. Je kan ook zeggen ‘drie keer is scheepsrecht’, maar een traditie pas veel beter in de horlogewereld. Ace Juweliers lanceerden al twee bijzondere, gelimiteerde creaties. Vorig jaar verscheen de tot 75 stuks gelimiteerde Ace x Nomos Glashütte Club Campus Amsterdam. En in 2017, het eerste jaar van het partnership tussen dealer en horlogemaker, debuteerde de kunstzinnige Ace x Nomos Limited Edition Orion 100 Years De Stijl. Van die speciale Orion werden 100 stuks gebouwd. Door de exclusieve oplage van 25 stuks is de Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam de meest exclusieve tot nu toe.

De meest exclusieve ‘collab’ tot nu toe is gelimiteerd tot 25 stuks

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

De drie Amsterdamse Andreaskruisen

Dat de Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam de meest exclusieve ‘collab’ is tot nu toe is niet zo vreemd. Want een gecompliceerd wereldtijdenhorloge ligt qua prijsniveau natuurlijk flink hoger dan een eenvoudiger Orion of een Club Campus. Maar voor 4.620 euro wordt de collectie aangevuld met een opmerkelijke limited edition. Bovendien werkt de hoogwaardige Zürich Weltzeit bijzonder intuïtief. Een druk op het poussoir op 2 uur van het automatische manufactuurkaliber DUW 5201 beweegt de wijzers door 24 tijdzones. En dat terwijl de thuistijd wordt weergegeven door de disc op 3 uur. De combinatie van techniek, bedieningsgemak en een fraai strak uiterlijk, maken van deze world timer een horloge voor reislustige lieden en liefhebbers van fijnmechanisch vernuft. En voor iedere zichzelf respecterende Amsterdamse horlogeverzamelaar natuurlijk.

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Het manufactuurkaliber DW 5201 met Amsterdam in rode letters

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam in zwart, wit en rood

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Amsterdam in rood en drie kruisen op 3 uur

In de standaarduitvoering is de 39,9 mm x 10,9 mm Zürich Weltzeit leverbaar met een zilveren of blauwe wijzerplaat. Maar dat zijn natuurlijk geen typisch Amsterdamse kleuren. En dat zijn zwart wit en rood zijn wel. Daarom werden die kleuren uitverkoren voor de Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam. De wijzerplaat is zwart, de aanduidingen wit en de speciale details kleuren rood. Bovendien wordt de tijdzone GMT+1 natuurlijk niet met BERLIN, maar met AMSTERDAM (in rood) aangeduid. Een Amsterdamse vlag vervangt het gebruikelijke huis dat symbool staat voor de thuistijd. En de drie karakteristieke Amsterdamse Andreaskruisen zijn ook op de kroon te zien. Wat ons betreft wederom een zeer geslaagde ‘collab’. Niet teveel en ook niet te weinig details. Het resultaat is zeer harmonieus. En doet eigenlijk ook de vraag reizen waarom Nomos niet eerder een Zürich Weltzeit met zwarte wijzerplaat uitbracht. Het staat de ‘wereldreiziger’ erg goed.

Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam

Een zijaanzicht onthult de Andreaskruisen op de kroon

Voor meer informatie over en de beschikbaarheid van de Ace x Nomos Glashütte Zürich Weltzeit Amsterdam: www.AceJewelers.com

En voor meer informatie over de reguliere collectie van Nomos: www.nomos-glashuette.com