Het beroemde logo van Longines ? een gevleugelde zandloper en de geschreven naam Longines ? bestaat 120 jaar. Het is het oudste geregistreerde merkteken dat is vastgelegd bij het FOIP in Zwitserland dat nu nog steeds gebruikt wordt in haar originele vorm.

Om het 120 jarig jubileum van het logo te vieren, heeft Longines eind 2009 twee gelimiteerde series horloges uitgegeven, elk genummerd van 1 tot en met 120. Beide horloges, uitgebracht onder de naam ?Longines Heritage Retrograde? hebben een automatisch kaliber L698 uurwerk, voorzien van vier retrograde functie-aanduidingen: dag, datum, seconde en tweede tijdzone op 24-uursschaal. De uurwerken zitten in een 18 karaat rosé gouden kast met een diameter van 41mm. achterkant van de Longines Heritage Retrograde


De wijzerplaat is wit geëmailleerd met opgelegde applicaties voor de schalen voor de retrograde aanduidingen. De genummerde achterdeksel is voorzien van de originele Longines logo-aanduiding uit 1889 en de vermelding ?120th anniversary of Longines? registered logotype – 1889-2009?


Het verschil tussen de twee series van elk 120 exemplaren zit in de becijfering van de wijzerplaat: gelakte Romeinse of Arabische cijfers. In Nederland zijn twee exemplaren uitgeleverd. Adviesverkoopprijs van de Longines Heritage Retrograde horloges bedraagt ? 7.980,-.