Als Baselworld Preview komt Glashütte Original met twee nieuwtjes: de Senator Sixties Panorama Date en de PanoMaticLunar XL. Twee uiterlijk zeer verschillende horloges, met functioneel veel overeenkomsten.

Senator Sixties Panorama Date
De Senator Sixties Panorama Date is het nieuwe model uit de Senator Sixties lijn, een lijn die opvalt door het mooie vintage design uit de jaren 60 van de vorige eeuw. De uitgesproken details en de layout van de gebolde wijzerplaten van de Senator Sixties zijn karakteristiek voor een periode waarin misschien wel de mooiste klassieke horloges werden ontworpen. De panoramadatum (of ?grande date?) voegt een een nieuwe complicatie toe aan de collectie: de datumaanduiding via twee schijven.


het uurwerk van de Senator Sixties Panorama Date door de zichtbodemDe Senator Sixties Panorama Date is verkrijgbaar met een gegalvaniseerd zwarte, of gesatineerd zilveren wijzerplaat. De zwarte plaat-variant heeft zilverkleurige Arabische cijfers en uitgeslepen urenmarkeringen, met daarboven witgouden ?baton? uren-, minuten- en secondewijzers en de datum met witte cijfers op een zwarte achtergrond. Bij de gesatineerd zilveren plaat-variant zijn de cijfers zwart, de urenmarkeringen en wijzers rosé goud en de datum zwart op wit.


De gevormde saffierglazen zichtbodem, die al in de eerdere modellen van de Senator Sixties lijn werd gebruikt, komt ook terug in de Senator Sixties Panorama Date. Hierdoor is het fraaie automatische kaliber 39-47 uurwerk en daarboven draaiende 21 karaat gouden rotor te zien. De gepolijste stalen 42 millimeter brede kast met zwart alligatorlederen band completeert het twintigste-eeuwse vintage design.


PanoMaticLunar XL
De nieuwe PanoMaticLunar XL heeft de klassieke lijnen en ?looks? van de PanoMatic XL modellen, en is ? door het gebruik van grijstinten ? een wat minder opvallende uitvoering van de eerdere PanoMaticLunar XL modellen uit 2007.


klik aan voor een grote foto van de PanoMaticLunar XLOp de gegalvaniseerde matgrijze wijzerplaat bevinden zich (in dezelfde kleur) de karakteristiek uit het centrum geplaatste subwijzerplaten voor de aanduiding van de tijd. Deze zijn ingedraaid zodat ze lager in de plaat liggen, en voor het contrast fraai geguillocheerd. De opgelegde Arabische 12 en urenmarkeringen en de wijzers erboven zijn gemaakt van wit goud. De maanfase aanduiding presenteert een zilver schijnende maan met sterren tegen een fijnkorrelige zilveren lucht met daaronder het venster van de panoramadatum met witte cijfers op een donkergrijze achtergrond.


De PanoMaticLunar XL in de 2010 uitvoering heeft een 42 millimeter brede stalen kast met een alligatorlederen band. In de kast huist het automatische kaliber 90-02 uurwerk met excentrische en geskeletteerde rotor, die te zien is door een saffierglazen zichtbodem.