Tijdens de afgelopen SIHH presenteerde Cartier hét nieuwe horloge voor mannen: Calibre de Cartier. Het is het eerste horloge van Cartier met een uurwerk dat geheel in eigen huis is gebouwd, wat van Cartier een Manufactuur maakt. Het uurwerk heeft de naam kaliber 1904 MC meegekregen, met daarin een verwijzing naar het jaartal waarin Cartier begon met horloges maken.

En het mag gezegd, het is een stoer horloge! De robuuste kast heeft krachtige lijnen en de goed vormgegeven, duidelijk af te lezen wijzerplaat, geeft het horloge een heel eigen en mannelijk karakter. De hoge constructie van de 42 millimeter brede kast ? met gepolijste bezel en vier gebogen hoorns als bandaanzetten ? verhoogt het mannelijk karakter nog eens extra. Aan weerszijden van de kroon zijn twee geborstelde stalen schouders aangebracht ter bescherming, maar ook om het horloge nog meer aanzien te geven.


De wijzerplaat is fraai opgemaakt met van 9 tot 3 uur Romeinse cijfers, waarbij de XII extra groot is weergeven. Links en rechts van de extra grote subwijzerplaat voor de kleine seconde, zijn de uren gemarkeerd door staven. Het datumvenster bij drie uur is modern groot, waardoor niet alleen ?vandaag?, maar ook ?gisteren? en ?morgen? te zien zijn.


Cartier kaliber 1904 MCDoor de transparante zichtbodem is het manufactuur kaliber 1904 MC te zien. Het automatische uurwerk is Côtes de Genève gedecoreerd op de bruggen en de rotor. De rotor is gelagerd op keramische kogels (waardoor het geen smering behoeft), en zorgt voor de opwinding van de twee veertonnen, die samen een gangreserve van 48 uur kunnen opbouwen.


Calibre de Cartier is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: roze goud, staal of een combinatie van de twee, met naar keuze een zwarte, witte of chocoladebruine wijzerplaat. Zie voor meer informatie over Cartier ? en de verkooppunten ? de website www.cartier.com.