Longines lanceert op Baselworld een nieuwe lijn binnen de Heritage collectie, met daarin militaire horloges, gebaseerd op modellen van het Zwitserse merk uit de jaren 1930. De ?Longines Heritage Military 1938? collectie maakt gebruik van de simpele esthetiek die typisch is voor militaire horloges en legt daarmee de nadruk op contrast, waardoor de afleesbaarheid optimaal is - zelfs onder de meest extreme condities.

De Longines Heritage Military 1938 lijn bestaat uit drie modellen: een met drie wijzers, een GMT (tweede tijdzone) en een chronograaf. De horloges zijn gebaseerd op horloges van de landmacht en hebben zoveel mogelijk de originele karakteristieken behouden. Qua afmeting en gebruikte materialen en uurwerken hebben de horloges natuurlijk wel een sprong voorwaarts gemaakt.


Alle drie de modellen zijn gemaakt van staal en hebben een zwarte wijzerplaat met sterk contrasterende cijfers en indexen, die in het donker groen oplichten dankzij het gebruikte Super-LumiNova®. Het driewijzermodel is het meest trouw aan het origineel gebleven en wijkt eigenlijk alleen af door de afmeting van 40 millimeter. Het horloge is daardoor rustig maar heeft tegelijkertijd een heroïsche uitstraling. Het 42 millimeter brede GMT model heeft een in het oog springende rode wijzer, die op de 24-uurs schaal rond de wijzerplaat een tweede tijdzone aangeeft ? praktisch voor iedereen die wel eens een tijdzone passeert. De chronograaf heeft de originele look behouden in fraaie details als de wijzer van de 30 minutenteller en de uivormige kroon aan de 42 millimeter brede ronde kast.


Longines Heritage Military 1938 GMT en Chronograaf - klik aan voor een grote afbeelding


De Longines Heritage Military 1938 horloges zijn allemaal voorzien van betrouwbare Longines automatische uurwerken. Het zijn spannende toevoegingen aan de Heritage collectie van het Zwitserse merk dat dit jaar 181 jaar bestaat. De horloges komen in de loop van dit jaar in de winkel. Kijk voor meer Baselworld nieuwtjes op Longines.com en bezoek Horloge.info/Longines.