Longines Conquest 1/100ste St. Moritz chronograaf Top of the world timing

Het mondaine skigebied St. Moritz presenteert zichzelf graag onder de slogan ‘Top of the world’ en claimt de geboorteplaats van de wintersport te zijn. In 1928 en 1948 werden er de Olympische winterspelen gehouden en in 2003 vond het wereldkampioenschap skiën er plaats. Longines is al sinds 1878 officieel tijdwaarnemer van tal van sportevenementen. Combineren we die twee dan is het niet verwonderlijk dat er een bijzondere band is tussen de Zwitserse ‘Top of the world’ en de makers van nauwkeurige high end horloges. Longines Conquest L3.700.4.76.6_3Q-StMoritz

Het skigebied is, on and off piste, host van tal van grote sportevenementen die getimed worden door partner Longines. Om deze samenwerking te vieren heeft Longines een special edition chronograaf toegevoegd aan haar Longines Conquest chronografen lijn. Horloge Conquest 1/100th St. Moritz is tot op een honderdste van een seconden precies. Deze ongekende precisie is mogelijk dankzij het nieuwe generatie quartz uurwerk dat exclusief voor de chronograaf van Longines werd ontwikkeld door ETA.

Wat we zien is een in edelstaal uitgevoerde special edition chronograaf ( L3.700.4.78.6) met een kast van 41 mm met zilverkleurige wijzerplaat. De kleuren geel en blauw zijn de officiële kleuren van St. Moritz en deze kleuren zien we terug op de wijzerplaat, indexen en wijzers. Het nieuw ontwikkelde quartz uurwerk draagt de naam L440. Dit nieuwe microcontrole model met flash geheugen maakt dat het horloge direct te resetten is terwijl opgeslagen informatie bewaard blijft. De centraal geplaatste gele wijzer geeft de 1/100th van de seconden op de blauwe binnenring weer.Longines Conquest _StMoritz.

De verschroefde kroon beschermt het horloge tegen het binnendringen van water tot 30 meter, wat het horloge spatwaterbestendig maakt. De chronograaf heeft op 6 uur de seconden functie, Op 2 uur is een 30-minuten stopwatch geplaatst en op 10 uur een 12-uurs stopwatch. Op 4 uur is diagonaal het datumvenster geplaatst. De 12 is opvallend uitgevoerd in een Arabisch index, de overige 11 indexen bestaan uit enkele indexen, voorzien van Super-LumiNova® . Het horloge kreeg een stalen band mee.

Prijs: Op aanvraag.
Meer info: Longines.com