Longines Heritage Classic Chronograph 1946

Een stalen 40 mm klassieker zonder poespas

Longines Heritage Classic Chronograph 1946

De Longines Heritage Classic Chronograph 1946 is een puristisch stalen model. Een retro-design zonder poespas. Helder en zorgvuldig vormgegeven trapt deze klassieke chronograaf het horlogejaar af in stijl. Longines begint sterk en waar het in 2019 gebleven was.

Longines sloot 2019 af met de presentatie van de Heritage Military 1938 en 2020 is nog maar net begonnen of een nieuw model in de Heritage-collectie dient zich aan. De Heritage-collectie is een gestaag groeiende collectie die meer en meer het gezicht van Longines bepaalt. En de Longines Heritage Classic Chronograph 1946 is een veelbelovend nieuw model in die collectie. De stalen 40 mm chronograaf is gebaseerd op een horloge dat in de laten jaren ’40 in productie was. De gewelfde verzilverde opaline wijzerplaat en cursieve Arabische cijfers horen bij die periode. Dat de cijfers niet zomaar plat op de wijzerplaat liggen, maar een driedimensionaal effect hebben, is iets van deze tijd. Maar juist dat brengt deze chrono tot leven. Oud en nieuw werken samen aan een nieuwe horlogecreatie.

Longines Heritage Classic Chronograph 1946

De 40 mm Longines Heritage Classic Chronograph 1946

 

De kern van horlogeliefde

Het chronograafgedeelte van de Longines Heritage Classic Chronograph 1946 bestaat uit een geblauwde centrale secondewijzer en een 30-minuten subdial op 9 uur. De subdial op 3 uur geven de seconden van de tijd weer. Twee tellers geven het chronograaf een klassiek bi-compax uiterlijk. Zonder poespas zoals gezegd. Maar dat is dus helemaal niet negatief bedoeld. Juist door de ingetogen, subtiele en traditionele uiterlijkheden weet het horloge te betoveren. De combinatie van wit en zwart met een hint van blauw in een wijzer raakt de kern van horlogeliefde. Elegantie door de juiste proporties en ingetogen kleurgebruik gevoel voor introvert genieten.

Longines Heritage Classic Chronograph 1946: een klassieker met een modern hart

Hoewel de Longines Heritage Classic Chronograph 1946 in alles oogt als een klassieker, is het gebruikte uurwerk dat niet. Gelukkig maar. Want alledaags draagplezier valt voor de meesten met een betrouwbare aanduiding van de tijd. En dus is het zelfopwindende kaliber L895.5 (ETA A31.L21) met 54 ur gangreserve in de kast geplaatst. Dat uurwerk is niet zichtbaar door een saffieren achterzijde. En dat is niet jammer, want nu prijkt daar een fraai gravure. Trouw aan de jaren ‘40, heeft het horloge een gesloten achterkant met het gegraveerde logo van het merk: de gevleugelde zandloper omringd door “EF Co Longines.” Inderdaad, EF zijn de initialen van Ernest Francillon, de man die de boeken ingaat als pionier op het gebied van de gestroomlijnde productie. Voor Ernest Fracillon werd in 1907 een monument opgericht. Voor de horlogeliefhebber die gevoelig is voor zulke geschiedenisfeitjes is er nu de Longines Heritage Classic Chronograph 1946.

Klik hier voor meer informatie over de Longines Heritage Classic Chronograph 1946