Longines presenteert horloge voor springruiters

Longines Conquest Jumping herenhorloge

Longines is al meer dan een eeuw betrokken bij de ruitersport en sinds twee jaar ook de betrouwbare timingspartner op vele internationale paardensportevenementen. Dat wordt natuurlijk ook tot uiting gebracht in de collectie, zoals dit jaar met een speciaal horloge voor de springsport, de Conquest Jumping. Met dit horloge kan tot op 1/100ste van een seconde nauwkeurig gemeten worden en bovendien helpt het de drager de vele regels binnen deze sport in het oog te houden.

Longines Conquest Jumping herenhorloge
Voor dit horloge ontwikkelde Longines een speciaal chronograafuurwerk, L441 genaamd. Met dit uurwerk kan de rondetijd van een ruiter getimed worden tot op 1/100ste van een seconde nauwkeurig. De gebruiker kan daar eventuele straftijd in verwerken, of extra tijd die een ruiter krijgt voor het overschrijden van de maximale tijdsduur van een proef. Hiermee zou de Conquest Jumping de eerste chronograaf in zijn soort zijn.

Longines Conquest Jumping herenhorloge
De Longines Conquest Jumping is uitgevoerd met een ronde, stalen kast van 41 millimeter in diameter. Het kastdeksel is voorzien van een gravure van een ruiter te paard die een hindernis neemt. De witte of zwarte wijzerplaat toont de uren en minuten, een centrale secondewijzer, de datum en een kleine seconde op zes uur. De rode, centrale wijzer wijst de honderdsten van een seconde op de buitenring aan. Een teller op tien uur toont de fouten en strafpunten, terwijl een teller op twee uur de mogelijke categorieën binnen de springsport aanduidt (A of C) en de gemeten seconden. En 45-seconden schaal maakt het mogelijk het aftellen na de bel voor elke ruiter om te starten, bij te houden. Het horloge werkt op een quartz uurwerk en komt met een stalen band. Prijs: €1.400,-

Voor meer informatie kijk op: www.longines.com