Traditie herleeft met het Frédérique Constant zakhorloge

Als eerbetoon aan het klassieke Lépine zakhorloge ontwierp het Zwitserse horlogehuis Frédérique Constant een sophisticated zakhorloge anno 2015.

FC-700MC6PW6Ogenschijnlijk ziet de vormgeving van het zakhorloge er eenvoudig uit, maar achter het tikje sobere uiterlijk gaat een meesterstuk van precisie schuil. Het zakhorloge wordt aangedreven door het in de Frédérique Constant ateliers ontworpen en vervaardigde FC-700 kaliber, dat – samen met de goudkleurige rotor – door de saffierglazen achterzijde zichtbaar is. Het zakhorloge wordt handmatig opgewonden en heeft een gangreserve van 42 uur.

FC-700MC6PW4Een zakhorloge hoort prettig in de handpalm te liggen en de 45mm kast van dit model, uitgevoerd in roestvrijstaal of roségoud, doet dat perfect. De wijzerplaat van het horloge is, geheel in lijn met de tradities en karakteristieken van Frédérique Constant, met de hand voorzien van Romeinse cijfers en zwarte indexmarkeringen. De handen van de meesteruurwerkmakers voorzagen de zilveren wijzerplaat ook van zeer gedetailleerd guillochéwerk. De cover heeft een glad oppervlak dat ruimte laat voor een persoonlijke gravure.

Frederique_Constant_2015_Manufacture_Pocket_watch_uitgelichtSamenvattend zijn de ontwerpers erin geslaagd om een zeer gedetailleerd en tijdloos model te ontwerpen.  Het Frédérique Constant zakhorloge heeft alles mee wat een fashionable accessoire klassiek maakt. Het zakhorloge wordt geleverd in een handgemaakte houten giftbox.

Prijs € 2.975

Meer informatie op www.Frédérique Constant.com