Horloge merk Seiko ‘Brand of the Year’

Op 24 september jongstleden maakte het World Branding Forum de Award-winnaars 2015-2016 bekend tijdens een ceremonie in Kensington Palace in Londen. Seiko werd uitgeroepen tot ‘Brand of the Year’ in de categorie horloges. Het jureer systeem voor de Brand of the Year Awards is heel bijzonder. Het begint met een lijst van 2600 genomineerde merken uit 35 landen. De winnaars worden gekozen via een unieke 3-stappen-methode:

1. Het World Brand Forum bepaalt de merkwaarde.
2. Er wordt een onderzoek onder consumenten gehouden.
3. Het publiek kan online een stem uitbrengen op het merk van hun keuze.

Het Japanse horlogemerk Seiko bevindt zich als Brand of the Year in gezelschap van prestigieuze merken als Apple, Louis Vuitton, Mercedes Benz en Google. “De Awards zijn een eerbetoon aan de prestaties van de meest aansprekende merken ter wereld. Om te winnen dient een merk veel vertrouwen en een méér dan uitstekende reputatie bij de consumenten te hebben opgebouwd… want 70% van het scoringsproces wordt bepaald door consumenten die voor hun favoriete merken kiezen,” verklaarde Richard Rowles, de voorzitter van het World Branding Forum.

Seiko-GPS-Solar-SSE025J1Het World Branding Forum (WBF) is een wereldwijd werkende non-profit organisatie die zich inzet ten behoeve van merken en consumenten. Hierbij ligt de focus op iedereen die – wereldwijd – werkzaam is in de disciplines van merkbeleving, design, marketing, adverteren, public relations en communicatie. Het WBF produceert, beheert en ondersteunt een breed scala aan programma’s op het gebied van research, ontwikkeling, onderwijs, erkenning, netwerken en bereik.

Voor meer informatie: www.brandingforum.org

Voor meer informatie over Seiko: www.seiko.nl