Duitse Defakto komt met nieuw Kinetik horloge

Defakto Kinetik 1 herenhorloge

Defakto is een jong Duits merk gestationeerd in Berlijn en geproduceerd in Pforzheim, dat in 2009 werd opgericht door Raphael Ickler. Ickler is een telg uit een echte horlogefamilie die al sinds 1924 hoogwaardige uurwerken vervaardigd. Defakto begon zes jaar geleden met een een-wijzer-uurwerk, maar heeft inmiddels meerdere modellen in de collectie, zoals de nieuwe Kinetik 1.

Defakto Kinetik 1 herenhorloge
De Defakto Kinetik 1 is een toonbeeld van de waarden van het jonge merk. Strakke, eenvoudige vormgeving, geïnspireerd op de Bauhaus periode. De opengewerkte wijzers laten in hun interactie voortdurend nieuwe vormen zien terwijl ze hun gang over de wijzerplaat maken. De wijzers vormen telkens nieuwe lijnen in samenspel met elkaar en de uurindexen.

Defakto Kinetik 1 herenhorlogeAlle drie de wijzers zijn direct verbonden met het automatische ETA 2824-2 uurwerk. De sweeping secondewijzer zorgt voor constante beweging. De stalen kast is in huis gemaakt en heeft een zwarte PVD coating en een iets geborsteld uiterlijk. Hij meet 39 millimeter in diameter. De witte wijzers en uurindexen steken scherp af tegen de mat zwarte wijzerplaat. De band is van zacht, zwart kalfsleer en heeft een stalen sluiting. Het horloge is waterdicht tot vijftig meter. Prijs: € 665,-

Kijk voor meer informatie op: www.defakto-uhren.de