Railroad Skeleton horloge neemt Hamilton terug naar roots

Ook in de Amerikaanse ‘ good old days’ van de vorige eeuw gingen tijd en accuratesse op het spoortraject niet per definitie hand in hand. Met als gevolg ongelukken die vaak te wijten waren aan de meer dan 50 verschillende ‘tijden’ waar de Noord-Amerikaanse spoorwegen mee werkten. Hamilton bracht structuur in de ‘ongeveer-tjes’ door in 1912 nauwkeurige en betrouwbare zakhorloges te introduceren binnen de Amerikaanse spoorwegmaatschappij. De robuuste en precisie horloges van Hamilton werden als snel favoriet onder het spoorwegpersoneel. Zij bekroonden de zakhorloges met de titel ‘The Watch of Railroad Accuracy’.

Hamilton Railroad Skeleton_2

 

Onder de naam Hamilton Railroad Skeleton hebben de ontwerpers van het hedendaagse Hamilton het klassieke zakhorloge van weleer ingezet om te komen tot een serie moderne polshorloges voor de man van nu.

Met de Railroad Skeleton serie, die valt binnen de Amercian Classic lijn, gaat Hamilton met Zwitserse precisie terug naar de eigen roots. Met de American Classic lijn benadrukken de ontwerpers de Amerikaanse geest van de moderne Hamilton horloges geïnspireerd op de klassieke modellen.

Hamilton Railroad Skeleton.3jpgDe roestvrijstalen kast van de Railroad Skeleton herenhorloges is 42 mm en bevat het nieuwe Hamilton H-10-s kaliber met een 80 uur gangreserve. De band van 22 mm is eveneens vormgegeven in roestvrij staal, maar er kan ook gekozen worden voor een zwart lederen variant. Het horloge is waterbestendig tot 50 meter. Om the ‘best of both worlds’ – waarmee we de eisen door de eeuw heen aan zowel horloges als de man bedoelen – te garanderen, is de kast naast stoer ook te definiëren als open en transparant. Hamilton gunt ons daarmee niet alleen een kijkje in het resultaat van een dikke eeuw precisie, maar vindt met de Railroad Skeleton ook de perfecte aansluiting op de man die kiest voor luxe.

Prijs vanaf € 1.230

Meer informatie op Hamiltonwatch.com