Roger Dubuis skeletteert het Excalibur horloge

Roger Dubuis Excalibur herenhorloge

Roger Dubuis is een meester in het vervaardigen van indrukwekkend ogende horloges en de uurwerken in Excalibur-collectie zijn geen uitzondering. De nieuwe Excalibur Automatic Skeleton plaatst het Zwitserse merk in de categorie ‘meer formele’ horloges. Dat maakt echter niet dat het minder opmerkelijk is.

Roger Dubuis Excalibur herenhorloge
De kast van de Excalibur Automatic Skeleton meet 42 millimeter en is uitgevoerd in roségoud, al dan niet met baguette-geslepen diamanten, of in zwart titanium. De ‘wijzerplaat’ heeft het typisch, adembenemende 3D-effect wat we kennen van Roger Dubuis. De herkenbare stervorm en de kleine micro-rotor nemen een belangrijke plaats in op de geskeletteerde wijzerplaat, die verder ontdaan is van al het onnodige.

Roger Dubuis Excalibur herenhorloge
Tien jaar geleden nam Roger Dubuis al afscheid van de centrale rotor, nadat ze hadden uitgevonden hoe evenveel energie te halen uit een micro-rotor. Dit jaar presenteren ze voor het eerst de micro-rotor in een geskeletteerde uitvoering. Hiermee laat het horlogehuis zien hoezeer ze op zoek zijn naar de uiterste grenzen van het mogelijke, op het gebied van elegantie, maar vooral ook technisch gezien.
Prijs: €62.800,- (zwart titanium), €76.800,- (roségoud), €110.500,- (roségoud met diamanten)

Voor meer informatie kijk op: www.rogerdubuis.com