Longines: Conquest V.H.P. & Gold Coast ’18

High Performance voor de Commonwealth Games

Longines brengt als officiële partner en timekeeper van de Commonwealth Games dit jaar een nieuw wonder op de wereld: de Conquest V.H.P. Gold Coast 2018 Commonwealth Games. Een hommage aan de traditie van het Verenigd Koninkrijk en voormalige koloniën die dit jaar in het Australische Gold Coast plaatsvindt.

De Conquest V.H.P. Gold Coast 2018 Commonwealth Games is een special edition en prachtige nieuwkomer in de sportlijn van Longines sinds 1954: de lijn die vanaf 1954 naam maakte met quartzuurwerken van buitengewone precisie (waarbij V.H.P. staat voor Very High Precision).

Longines Conquer V.H.P. Gold Coast

Longines Conquer V.H.P. Gold Coast 2018 Commonwealth Games

Het nieuwste quartzhorloge gaat in dezelfde lijn verder: de nieuwste Conquest V.H.P. kent een ‘foutmarge’ van 5 seconden per jaar en kan door middel van GPD (gear position detection) zelf de wijzers op de juiste plaats zetten na blootstelling aan een magnetisch veld of impact op andere wijze. Andere onderscheidende functies zijn de lange batterijduur en de perpetual calendar, ofwel eeuwige kalender.

Naast een hoge score op performance, stelt het horloge ook zeker niet teleur op gebied van elegantie; nog één van Longines’ beloftes. Het horloge kent een zwarte wijzerplaat met oranje uurindexen en subtiel blauw op de wijzers en randindexen – naar het logo van het sportevenement. Voorts is de inscriptie met de letters V.H.P. op de wijzerplaat in het rood geplaatst.

Longines Conquer V.H.P. Gold Coast

Details: Longines Conquest V.H.P. Gold Coast 2018 Commonwealth Games is een quartzuurwerk, met kaliber L288.2. De kast heeft een diameter van 43,0mm en is waterbestendig tot 50m. Kast en band zijn van roestvrij staal.

Kijk ook op de website van Longines.