Armin Strom & Kari Voutilainen

Armin Strom lanceert de Mirrored Force Resonance Guilloché Dial: een technisch meesterwerk met handgemaakt guillochepatroon door Kari Voutilainen.

Armin Strom Mirored Force Resonance Guilloche Dial

De Mirrored Force Resonance werd eerst gelanceerd in een roségouden (18 karaat) uitvoering: de Mirrored Force Resonance Fire, een limited editon. Daarop volgde een evenbeeld in roestvrij staal, met witte en blauwe details: de Mirrored Force Resonance Water. De allernieuwste editie mag dan derde in de reeks zijn, wij spreken van een overtreffende trap. Armin Strom heeft zichzelf overtroffen met de Mirrored Force Resonance Guilloché Dial.

De nieuwste Mirrored Force Resonance heeft een extra jaw-dropping feature: een unieke wijzerplaat met handgemaakt guillochepatroon. Armin Strom is hiervoor een samenwerking aangegaan met de onafhankelijke meester Kari Voutilainen, die de wijzerplaten in zijn atelier in Val-de-Travers, Zwitserland maakt. Met chirurgische precisie worden de minuscule motieven met de hand gemaakt: op eeuwenoude draaibanken met ultradun metaal geslepen en gepolijst. En daarmee is de kous nog niet af: de klant heeft de keuze uit drie verschillende patronen en diverse kleuren (blauw, rood, antraciet, zwart of tweekleurig). Wat ons betreft kan met recht gezegd worden dat Armin Strom met dit horloge een divine niveau heeft bereikt.

Armin Strom Mirored Force Resonance Guilloche Dial

In 2016 bracht Armin Strom de wereld zijn eerste, wonderlijke Mirrored Force Resonance, kaliber ARF15. Het had de fabrikant tweeënhalf jaar geduurd om dit uurwerk te perfectioneren. Het uurwerk draait op de fascinerende resonantietechniek: hoogst geraffineerd maar weinig toegepast in de hedendaagse makelij.

In het kort gaat het in deze techniek om twee oscillerende onderdelen (balanswielen) die op zo’n uitgekiend kleine afstand van elkaar zijn geplaatst, dat er resonantie kan plaatsvinden. De twee onderdelen houden elkaar zo in zekere zin in hetzelfde ritme, dezelfde frequentie. Wordt de één geremd door een schok van buitenaf, versnelt de ander in dezelfde mate; beide onderdelen streven weer naar harmonie. Hierdoor worden negatieve effecten geminimaliseerd, wat het uurwerk nog accurater maakt.

Armin Strom Mirored Force Resonance Guilloche Dial, ARF15

 

Prijs: CHF 59.000
CHF 5.000 extra ten opzichte van de standaard Mirrored Force Resonance

Details: Armin Strom Mirrored Force Resonance Guilloché Dial, handgewonden uurwerk, kaliber ARF15. Frequentie van 25,200 vph (3,5Hz). Kast heeft een diameter van 43,4mm, een dikte van 13,0mm en is waterbestendig tot 30m. Kast is van roestvrij staal, polsband van zwart alligatorleer en wordt geleverd met extra band van zwart rubber.

Kijk ook op de website van Armin Strom