Parmigiani Fleurier naar SIHH 2018 met nieuwe Kalpa Collectie

Ter gelegenheid van de 28e SIHH te Genève brengt Parmigiani Fleurier ons na zes jaar noeste arbeid opnieuw de iconische Kalpa. De drie klassiekers (Kalpa Hebdomadaire, Kalpa Chronor, Kalpa Chronomètre) zijn behoorlijk herzien, maar dit zonder af te doen aan de alom gerespecteerde authenticiteit en identiteit. Allesbehalve.

Kalpa kennen we van de tonneaukast – de eerste ‘shaped watch’ van Parmigiani Fleurier, de traanvormige ‘lugs’, de naadloze overgang naar de polsband en de driehoekige wijzers: in de vorm van de Griekse letter Delta. Kalpa stond voor proporties, voor natuurlijke harmonie, voor een ergonomisch profiel van het saffierglas tot de band: de Kalpa was één geraffineerd geheel. En nog steeds. Het geloof van Parmigiani Fleurier in consistentie en in-house vakmanschap, brengt – zoals ons ook is beloofd – ook écht een herziene versie van een klassieker die precies het gouden midden weet te houden tussen iconisch en vertrouwd, en fris en verbeterd.

Allereerst draait in elk horloge een nog niet eerder gezien tonneauvormig uurwerk, dat volledig in-house is vervaardigd: de kalibers PF365 (solid gold), PF362 en PF110. Twee automatische uurwerken met geïntegreerde chronograaf, een derde handopgewonden en gemodelleerd naar het allereerste tonneau-uurwerk van Michel Parmigiani – wat ook ’s werelds eerste was.

Verder zien we aan de buitenkant dat de kast subtiel is aangepast in zijn rondingen en lijnen – een bewuste keuze van de designers om het model een meer eigentijdse feel mee te geven zonder te morrelen aan de harmonie van de proporties en overige hallmarks van het concept. Bovendien is de kast is iets holler, zijn de lugs iets aangepast voor een betere fit, is de kroon iets groter en kunnen we aan de achterkant meer van het uurwerk zien. Met lessen in elegantie, leesbaarheid en zuivere eenvoud,, is ook het display zelf onder handen genomen. Gedistingeerde afwerkingen wisselen elkaar per niveau af en de roségouden wijzers zijn gelakt met een lichtgevende coating voor optimale leesbaarheid. Ook de datum is verplaatst naar de bovenkant van de wijzerplaat.

 

Parmigiani Fleurier Kalpa Chronor, PF365

Parmigiani Fleurier Kalpa Chronor, PF365

Kalpa Chronor, PF365: het eerste solid gold uurwerk.

Automatisch uurwerk met geïntegreerde chronograaf. Oscilleert op een fequentie van 36,000 trillingen per uur (5Hz) en is COSC-gecertificeerd. Gangreserve van 65 uur. Volledig in-house gemaakt. Kast (48.2 x 40.4mm) van 18 karaat rosé goud, tot 30 meter waterbestendig. Wijzerplaat, wijzers en gesp van 18 karaat roségoud. Band van alligatorleer, zwart, van Hermès.

Limited edition: 50 exemplaren

Parmigiani Fleurier Kalpagraphe Chronome?tre, PF362

Parmigiani Fleurier Kalpagraphe Chronome?tre, PF362

Kalpa Chronomètre, PF362

Automatisch uurwerk met geïntegreerde chronograaf. Oscilleert op een fequentie van 36,000 trillingen per uur (5Hz) en is COSC-gecertificeerd. Gangreserve van 65 uur. Volledig in-house gemaakt. Kast (48.2 x 40.4mm) van 18 karaat roségoud, tot 30 meter waterbestendig. Wijzerplaat blauw, wijzers en gesp van 18 karaat roségoud. Band van alligatorleer, blauw, van Hermès.

Parmigiani Fleurier Kalpa Hebdomadaire, PF110

Parmigiani Fleurier Kalpa Hebdomadaire, PF110

Kalpa Hebdomadaire, PF110: naar het eerste tonneau-uurwerk van Michel Parmigiani

Handgewonden uurwerk met geïntegreerde chronograaf. Oscilleert op een fequentie van 21,600 trillingen per uur (3Hz) en is COSC-gecertificeerd. Gangreserve van 8 dagen. Volledig in-house gemaakt. Kast (42.3 x 32.1mm) van 18 karaat roségoud, tot 30 meter waterbestendig. Wijzerplaat zwart, wijzers en gesp van 18 karaat roségoud. Band van alligatorleer, zwart, van Hermès.