Puttend uit haar rijke, ruim 180 jarige geschiedenis als horlogemerk, presenteert Longines de Avigation Oversize Crown: een perfect voorbeeld van een klassiek vliegeniershorloge, waarbij de esthetische kwaliteiten zijn aangepast aan de wensen van de piloot. De Avigation Oversize Crown is gebaseerd op een militair luchtvaart model dat Longines in de jaren 1920 produceerde. Het horloge bezit originele details die liefhebbers van echte vliegeniershorloges en mensen die houden van horloges met geschiedenis zal fascineren.

Het is de ideale accessoire voor een klassieke piloot, met de lichtgevende cijfers en peervormige wijzers, die ook in het donker goed afleesbaar afsteken tegen de mat zwarte wijzerplaat. De grof geribbelde bezel om het glas bezit één enkele markering, waardoor de piloot een referentiepunt in tijd kan bepalen, en hij exacte punten in de navigatie kan bepalen. Tijdens militaire missies boven onbekend terrein een onmisbare functie, en in de huidige tijd praktisch om de tijd tot, of vanaf het begin van bijvoorbeeld een afspraak te meten.


De grote kroon van het horloge staat verder dan gebruikelijk uit de kast geplaatst. Ook dit heeft zijn oorsprong in de militaire geschiedenis, toen piloten met handschoenen aan hun horloge moesten bedienen. Door de positionering van de kroon kon zowel de bezel of de kroon worden verdraaid, zonder de ander erbij te raken, en per ongeluk te verstellen.


Longines Avigation Oversize Crown als chronograaf - klik aan voor een grote afbeelding


De Longines Avigation Oversize Crown heeft wel het originele basis ontwerp van het origineel overgenomen, maar technisch is het horloge geheel uit de 21ste eeuw, en verkrijgbaar in drie 41 millimeter brede, stalen uitvoeringen met een automatisch uurwerk. Het driewijzermodel (referentie L27774532, ? 1.660,-) toont de uren, minuten en seconden, terwijl het tweede model (ref. L27784532, ? 2.120,-) een extra tijdzone aanduiding heeft en het derde model (L27834532, ? 2.430,-) is voorzien van een chronograaf met enkele drukker (de kroon) via Longines? exclusieve kaliber L788 chronografen uurwerk met kolomwiel.


Longines Avigation Oversize Crown met tweede tijdzone aanduiding


Longines heeft onlangs in de Bijenkorf Amsterdam en in de Bijenkorf Den Haag speciale merk-shops geopend. Bij beide shops is een zeer uitgebreide Longines collectie verkrijgbaar, waaronder ook deze modellen. Kijk op Longines.com voor meer informatie en verkooppunten en bezoek Horloge.info/Longines voor meer nieuws.