Longines Horloge Heritage Military COSD horloge haalt historie naar nu

Indrukwekkende precisie gecombineerd met sterke vormgeving uit de Britse militaire historie. Zo zou je de Longines Heritage Military COSD kunnen omschrijven. De ontwerpers van Longines hebben met de Heritage Military COSD – het horloge waar de Britse paratroopers in de jaren 1940 mee werkten – gerestyled. Het nieuwe model is, net als het oorspronkelijke item (zie foto hieronder met de zwarte achtergrond) voorzien van de initialen COSD en de karakteristieke pijl die in die jaren op veel Britse onderdelen van militaire uitrusting te vinden was.

The-Longines-Heritage-Military-COSD-origineel model

 

Het horloge, met een 40 mm stalen kast, was bestemd voor exclusief gebruik door de Combined Operations tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kloppend hart van het automatische horloge bestaat uit het Longines kaliber L619.2 . De trilfrequentie is 28.800 per uur, de gangreserve 42 uur. De opaline wijzerplaat, uitgevoerd in zwart of wit, heeft Arabische cijfers en een in rode cijfers uitgevoerde 24-uurs verdeling. Een railvormige minutenring benadrukt de militaire stijl van het horloge. De ronde indexen bij de cijfers en de rechthoekige indexen op de 12, 3, 6 en 9 zijn voorzien van SuperLumiNova®. Om de militaire look van weleer geen geweld aan te doen is gekozen voor een groene NATO-band. Een zwarte leren band is optioneel, al haalt dat wel wat van de militaristische uitstraling weg.


The-Longines-Heritage-Military-COSD-zwart

Het ontwerp is met de ‘make-over’ nauwelijks geweld aan gedaan. Zo heeft de kast een diameter van 40 mm behouden en is, net als het model uit WOII, waterdicht tot 30 meter. Toch weet Longines met dit automatisch horloge de militaristische no-nonsense vormgeving van het jaren veertig horloge karkatervol naar nu te halen. Prijs € 1.380 met NATO-band, € 1.560 met lederen band.

The-Longines-Heritage-Military-COSD-Meer informatie op Longines.com