Chronograaf horloge Capeland Shelby Cobra : one out of 1965

Jongensdromen zijn van blijvende waarde, ook als de tijd verstrijkt. In 1960 – op de leeftijd van 37 jaar – trok een hartkwaal een streep door de sportcarrière van dé Amerikaanse coureur uit de vijftiger jaren: Carroll Shelby. Shelby gaf zich niet gewonnen en besloot zich bezig te gaan houden met het ontwerpen van racewagens. Met succes. Zijn legendarische sportwagen Cobra liet in 1965 alles achter zich tijdens het 13e seizoen van de FIA Wereld Sportscar Championship. Een triomf van omvang en bepalend voor de ontwikkeling van lichte, snelle auto’s binnen de Amerikaanse racegeschiedenis.

Capeland Cobra 10232, Limited Edition, 44 mm, steel

Baume & Mercier heeft samen met de Carroll Shelby Company Carrolls meest succesvolle ontwerp vastgelegd in een uurwerk. Tevens geïnspireerd op de vintage 1948 mono-pusher chronograaf, te zien in het Baume & Mercier museum, werd de Capeland Shelby® Cobra ontworpen. Een horloge vol meesterlijke retro accenten, klassieke lijnen, chronograaf- en tachymeter functies en ‘gesigneerd’ met het Cobra logo.

Om Carroll Shelby’s succes uit 1965 te eren brengt Baume & Mercier de Capeland Shelby® Cobra in stalen uitvoering uit in een gelimiteerde oplage van 1965 stuks. Van de in 18 karaat roségoud uitgevoerde modellen worden slechts 98 stuks uitgebracht; 98 als eerbetoon aan Carroll Shelby’s Cobra eigen race-nummer.

Capeland Cobra 10233, Limited Edition, 18K red gold, 44 mm

Het mechanisch hart, kaliber La Joux-Perret 8120, met een gangreserve van 42 uur, is verwerkt in een 44 mm kast. De wijzerplaat is geïnspireerd op het Cobra dashboard en uitgevoerd in ’ Cobra blauw’.  De secondewijzer is prachtig vormgegeven met het Cobra logo. De dubbele racestrepen, één van de uiterlijke kenmerken van de Cobra, zijn verticaal verwerkt van 6 naar 12, terwijl de vormgeving van de minutenring is geïnspireerd op het stuurwiel. De band is sportief-elegant uitgevoerd in Premium black alligator en rood kalfsleer (binnenzijde) en grijze stiksels. Het saffierglas van de Cobra heeft aan de achterzijde een gravure van de persoonlijke handtekening van Carroll Shelby en de tekst ‘Shelby® Cobra Edition, one out of 1965’. Het model werd in Nederland gepresenteerd bij Steltman Watches aan de Plaats in Den Haag, waar ook een echte Cobra te zien was.

Prijs stalen Capeland Shelby® Cobra € 4.100
Prijs roségouden Capeland Shelby® Cobra € 17.800

Meer informatie: Baume & Mercier