Frédérique Constant introduceert Index Automatic GMT

Een kenmerk van een klassieker is dat blijvende schoonheid is vormgegeven in ogenschijnlijke eenvoud.  De Classics collectie van Frédérique Constant sluit daar naadloos op aan dankzij het gebruik van strakke lijnen binnen een klassieke vormgeving. Ook kan de collectie bogen op betrouwbaarheid en duurzaamheid. De vier nieuwe automatische GMT horloges die het huis heeft  toegevoegd aan haar Classic Index collectie voldoen daarmee aan alle eisen die classics tot classics maken.

Frederique_Constant_Classics_Index_Automatic_GMT_FC-350B5B6B&FC-350S5B6

Het Frédérique Constant Index Automatic GMT horloge biedt de internationale reiziger een combinatie van elegantie, luxe en gebruiksgemak. De GMT wijzer met zijn onmiskenbare rode driehoek maakt één omwenteling per 24 uur en kan worden gebruikt om een tweede tijdzone in te stellen zonder dat de nauwkeurigheid van het kaliber wordt verstoord. Een tweede tijd is af te lezen onder de uur-markeringen in Romeinse indexen die zijn aangebracht op een zilverkleurige of zwarte wijzerplaat. Naast de GMT functie zijn de vier ‘nieuwe classics’  voorzien van een uren-, minuten-, seconden- en datumaanduiding. Deze functies zijn instelbaar met een enkele kroon. Het horloge heeft een FC-350 automatisch uurwerk, met een gangreserve van 38 uur. Het saffierglas zorgt voor een waterdichtheid tot 5 atm.

De Classics Index Automatic GMT is verkrijgbaar in vier verschillende varianten. Eén waarbij de gepolijste roestvrij stalen kast wordt gecombineerd met een zwarte wijzerplaat en een klassiek vormgegeven metalen band. Het model met de zilverkleurige wijzerplaat is leverbaar met lederen of metalen band. Het vierde model heeft een roségouden kast en met de hand aangebracht roségouden indexen. Een bruine lederen band maakt deze classic compleet.

Index Automatische GMT

De precisie en betrouwbaarheid van deze vier nieuwe Automatic GMT herenhorloges vormen een waardevolle aanvulling op de Frederique Constant Classic Index collectie. Prijs vanaf €1.850

Meer informatie: Frederiqueconstant.com