Fossil introduceert de Fossil Q smartwatch horloge

Fossil heeft net voor de meest feestelijke maanden van het jaar de Fossil Q smartwatch lijn geïntroduceerd. Deze Q lijn is het resultaat van een samenwerking met Intel en Google. De connected accessoires zijn uitgerust met Intel® Innovation en zijn compatible met Android 4.3 en hoger, iPhone 5 en hoger (met iOS 8.2 en hoger), en maakt verbinding via Bluetooth 4.1. De fitness app werkt met de beste fitness-toepassingen als Google Fit ™, Health, UP by Jawbone® en UA Record ™ by Under Armour.  Een draadloze oplader wordt meegeleverd.

Het geheim achter het Q connected horloge is een door Fossil’s gepatenteerde app met drie kenmerken: Q Notifications maakt melding van social media upadates, telefoontjes en waarschuwt wanneer je meeting begint terwijl de Q Curiosity aangeeft wanneer het tijd is om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. De app zet aan tot nieuwe activiteiten, stimuleert de creativiteit of zorgt juist voor wat rust. En tot slot is de fitness tracker Q Activity geïntegreerd. Mocht je al een favoriete fitness app hebben, dan kun je die blijven gebruiken: de tracker maakt makkelijk verbinding met Google Fit™, Health, UP by Jawbone® en UA Record™ by Under Armour.

Fossil Q lijn bestaat uit de Q Dreamer, Q Grant, Q Founder, Q Reveler.

De Q Dreamer is een fitness tracker met het design van een armband. Er is genoeg keus: een leren band voor een casual look of een siliconen band voor tijdens het sporten. De Q Dreamer  geeft zacht trillende waarschuwingen en heeft instelbare kleurnotificaties voor belangrijke contacten en apps.

De Q Grant ziet eruit als een gewoon horloge, maar onder de klok gebeurt meer. De Q Grand communiceert met je smartphone en attendeert alleen op e-mails, berichten, telefoongesprekken en app berichten die je belangrijk vindt. De meest waardevolle contacten kun je koppelen aan een kleur. Meldt deze zich dan is dat merkbaar aan een zachte trilling en verschijnen er rechts, links of aan weerszijde LED-lampjes op het horloge.

Fossil Q Grand man and women

Q Founder is een krachtpatser verpakt in een elegante smartwatch. Deze smartwatch maakt gebruik van de technologie van Intel en Google en geeft je nuttige informatie op het moment dat je het nodig hebt en is compatibel met zowel Android ™ telefoons als iPhones.

Fossil Q Founder

Q Reveler is je PA tijdens het sporten. Hij houdt precies bij welke afstand je hebt gerend, en geeft enkel meldingen door van mensen en apps die door de drager zijn geselecteerd.

Fossil Q Reveler

Fossil Q smartwatches zijn exclusief verkrijgbaar in de FOSSIL stores in Amsterdam en Amstelveen. Prijs €129 tot €279.

Meer informatie: Fossil.com