De derde generatie TAG Heuer Connected

Een premium smartwatch met vele gezichten

De derde generatie TAG Heuer Connected

De TAG Heuer Connected smartwatch debuteerde eind 2015. In 2017 verscheen de tweede generatie met de naam Connected Modular 45. En nu verschijnt de derde generatie TAG Heuer Connected. In staal en titanium en de nieuwste versie van Wear OS by Google. Het is een smartwatch met vele gezichten.

Het duurde anderhalf jaar om de derde generatie TAG Heuer Connected te ontwikkelen. Het 45 mm horloge in staal of titanium draait op Wear OS by Google. En dus zijn Google Pay, Google Translate, e-mail en andere apps zijn toegankelijk voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Maar TAG Heuer positioneert de Connected vooral als een sporthorloge waar sport-apps op draaien. De eigen TAG Heuer Sports-applicatie welteverstaan. De smartwatch verbindt met de smartphone met je telefoon of omgekeerd. En zo kun je aan de slag met de nieuwe, speciaal ontworpen app die golf, hardlopen, fietsen, wandelen, fitness en andere activiteiten ondersteunt. Net als bijvoorbeeld de Casio Pro Trek Smart WSD-F21HR en de premium Garmin MARQ Athlete die qua prijs met de TAG Heuer vergelijkbaar is. Maar geen van beide horloges zijn Zwitsers. En dat heeft nog altijd waarde.

In de geest van een klassieke stopwatch

De updated derde generatie TAG Heuer Connected

Verschillende bezels zijn voorhanden en de stopwatchfunctie is qua uiterlijk gebaseerd op een klassieke stopwatch

Om de klassieke geest van de vroege mechanische TAG Heuer-chronografen levend te houden, introduceert het nieuwe model bovendien een geïntegreerde stopwatchfunctie. Deze wordt bediend met de drukkers op de kast en is tot op de milliseconde nauwkeurig is. Deze stopwatch kan ook worden gebruikt als timer of alarm. De Connected is een smartwatch, maar op de afwerking werd niet beknibbeld. TAG Heuer staat behalve voor sportiviteit namelijk ook voor luxe. En dus is de Connected met dezelfde aandacht voor detail en kwaliteit gebouwd als de mechanische horloges van TAG Heuer.

Retro Heuer-chronograaf of futuristische animatie

De updated derde generatie TAG Heuer Connected

Dit is geen Carrera maar een Carrera imitator die Connected heet

De derde generatie TAG Heuer Connected oogt ook als een typische TAG Heuer. De gepolijste en gesatineerde details van de kast verraden kennis van gedegen horlogemaakzaken. En dat geldt ook voor de keramische lunette. De wijzerplaat is ultra-leesbaar. Het is een vlak OLED-touchscreen dat wordt beschermd door een krasbestendig saffierglas. De keuze is uit vijf altijd ingeschakelde mechanische of digitaal geïnspireerde wijzerplaten. De vele gezichten van de Connected zijn onder andere een Heuer 02 met opengewerkte wijzerplaat, maar ook een gedigitaliseerde replica van de Carrera Heuer 01 chronograaf. Modern of klassiek mechanisch dus. Wie meer toekomstgericht is kan opteren voor een vloeibaar kristalachtig beeldscherm. Het toont een unieke, op algoritmen gebaseerde neurale animatie genaamd Orbital. Ook interessant is het visuele eerbetoon aan de nieuwe carbon balansveer van het horlogehuis. Dat uit zich in een hexagonale nanobuisjes structuur.

Supersnelle bandwissel

De updated derde generatie TAG Heuer Connected

De makkelijk te verwisselen band van de nieuwe TAG Heuer Connected geschetst

En dan zijn er nog de banden. De speciale clipsluiting zorgt ervoor dat een bandenwissel in een fractie van tijd gedaan kan worden – ook echt iets voor de volgende Max Verstappen-editie. En de keuze uit banden is enorm. Duurzame rubberen banden bijvoorbeeld met een klassiek zwart patroon met rode stiksels. Of anders geperforeerd rood, maar ook oranje en kaki behoren tot de mogelijkheden. En er is ook een robuuste stalen band. Voor de traditionalisten. Ook de bezel is te verwisselen waardoor de nieuwe Connected nog meer een van kleur verschietende kameleon is. Veelzijdigheid troef deze Connected, in alle opzichten.

De derde generatie TAG Heuer Connected is nu verkrijgbaar

De updated derde generatie TAG Heuer Connected

Dit is allesbehalve een retro Carrera

De derde generatie TAG Heuer Connected is nu verkrijgbaar bij de TAG Heuer-dealers en op de website van het merk. In staal en rubber kost de Connected 1.700 euro en in staal met stalen band kost 1.850 euro. En de zwarte titanium variant met rubberband kost 2.250 euro.

Voor meer informatie over de derde generatie TAG Heuer Connected: www.tagheuer.com