Smartwatch Tag Heuer Connected Modular 45 verbindt historie en toekomst

Tag Heuer lanceert zijn eerste modulaire smartwatch. De connected module is uitwisselbaar met een mechanische module van een 3-wijzer of de COSC gecertificeerd Tag Heuer Chronograph Tourbillon. Eem ruime keus aan materialen, kleuren en vormgeving maakt het concept van de Tag Heuer Connected Modular 45 compleet.

Het concept is ontworpen in samenwerking met Intel. De horloges ze zijn waterdicht tot 50 meter en zijn voorzien van GPS, een NFC-sensor voor betalingen en een high definition AMOLED-scherm. Voor de horloges zijn hoogwaardige materialen gebruikt, zoals titanium, keramiek en roségoud en het ontwerp heeft veel ruimte gelaten voor details. Net als de mechanische chronografen van het merk, is ook Connected Modular 45 ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd in de TAG Heuer Manufacture, in La Chaux-de-Fonds in Zwitserland. ‘Swiss Made’ is daarbij een garantielabel dat de hoogste normen van toepassing zijn geweest tijdens het hele proces.B. TAG HEUER CONNECTED MODULAR 45 (20)

B. TAG HEUER CONNECTED MODULAR 45 (2)

De lancering van de Tag Heuer Connected Modular 45 start met 56 verschillende versies. Het model met 45 mm kast is verkrijgbaar in een versie van satijn- of hoogglans titanium (graad 5), er is versie met 18 karaat 5N roségoud afwerking, en een model in zwart keramiek – met of zonder diamanten. 11 modellen vormen de standaard collectie, de andere 45 zijn costumized versies en op aanvraag leverbaar. Voor de band zijn 18 versies beschikbaar; rubber, leer in diverse kleuren, titanium en keramiek. Het uiterlijk van de ‘wijzerplaat’, met keus uit een groot aanbod, is met een draaiknop in te stellen.
B. TAG HEUER CONNECTED MODULAR 45 (21)

 

Tag Heuer werkte samen met Intel, en dat leverde een veelheid aan opties op zoals Bluetooth, Wi-Fi, GPS en NFC. Het horloge wordt aangedreven door een Intel® Atom ™ processor Z34XX series en werkt op Android 2.0 WearTM. Een ingebouwde GPS stelt de drager in staat om reizen en sportieve prestaties bij te houden, zonder dat daar een telefoon voor nodig is: alle informatie wordt gedragen om de pols. Bovendien kan de technologie dankzij een 50 m waterbestendigheid ook worden meegenomen in het water. De smartwach biedt 4 GB opslaggeheugen en heeft een nieuwe generatie lithium batterij en een kleine waterbestendige microfoon zodat de gebruiker kan communiceren via Google Assistant.B. TAG HEUER CONNECTED MODULAR 45 (5)

Geen telefoon, geen probleem: weergave en informatieverstekking werkt via Wi-Fi en connectie met de Cloud. Uiteraard zijn de toepassingen op het horloge zelf, zoals muziek, de timer, het alarm, de stappenteller, enz. actief zonder verbinding. Dankzij de allernieuwste Android Wear 2.0-update, kunnen iPhone-gebruikers profiteren van het bijna oneindig aanbod aan apps die direct op het horloge te downloaden zijn.  Het horloge kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met een mobiele telefoon die op Android 4.3+ of iOS 9+. Het horloge wordt opgeladen met behulp van een contact oplader.

Prijs € 1.600
Meer informatie: TagHeuer.com