Limited edition: Saint Honoré brengt opnieuw ode aan de ‘Iron Lady’

Saint Honoré is als horlogemaker sinds 1885 synoniem voor de ‘Parijse stijl’. In een combinatie van eeuwenoude tradities en expertise, vermengd met moderne design creëert het huis ‘Swiss Made’ collecties die ontworpen zijn voor de veeleisende smaak van horlogeliefhebbers van over de hele wereld.

tour-eiffel-watch-collector-automatic backcaseIn 2015 vierde Saint Honoré haar 130-jarige bestaan met het limited edition horloge ‘Tour Eiffel’. 1885 was niet alleen het jaar van de oprichting van Saint Honoré, maar ook het jaar waarin de Eiffeltoren tussen ontwerp (1884) en aanvang van bouwen (1887) stond. 1889 zou het jaar worden van de honderste verjaardag van de Franse Revolutie en in dat jaar, op 6 mei zou de Eiffeltoren officieel onthuld worden.

Saint Honoré tour-eiffel-cadre-faceNu, in 2017, eert Saint Honoré opnieuw de ‘Iron Lady’ met een nieuwe limited edition versie van de ‘Tour Eiffel’. Het 2017 vervolg op de lijn heeft op 7 uur een opvallend ontwerp voor de kleine seconde; een afgeleide van de beroemde, rode wielen voor de liftconstructie van de Eiffeltoren. De kast van het stalen horloge is 42 mm en het model is overvloedig gedecoreerd met het ruitpatroon dat ook de Eiffeltoren zo herkenbaar maakt. Het horloge wordt aangedreven door automatisch uurwerk Sellita SW 360-1, en is voorzien van een bewerkte rotor en kroon. Deze laatste is opvallen gepositioneerd op 4 uur. Op drie uur is tussen de ‘spaken’ door de datum af te lezen. Het horloge is besteding tegen alledaags watergebruik (50 meter) en wordt geleverd met een bruine kroko band met een gesp waarop ook het ‘Eiffeltoren patroon’ weer terugkomt.

Het leuke is dat Saint Honoré niet zomaar het design van het beroemde monument heeft overgenomen, maar dat in de horloges daadwerkelijk metaal is verwekt van de Eiffeltoren. Het merk heeft gewerkt met een deel van een malen ligger. Saint Honoré heeft het kostbare, originele component bewerkt en gebruikt om het bezel, de bruin gekleurde decoratie maken. Saint Honoré kon dit doen in samenwerking met het Eiffeltoren Operating Committee. Zij voorzagen de horlogemakers van 200 kilogram ijzer uit uit 1885, materiaal genomen vanaf een boog van de Eiffeltoren. Het materiaal werd gesmolten en verwerkt met 15% chroom. Zo ontstond vanuit staal van een van de meest imposante gebouwen van Europa, het roestvrij staal voor een delicaat bezel van een tot 64 stuks gelimiteerd collectors item.

Prijs: € 2.990
Meer informatie: Sainthonore.com