Limited Edition: HYT lifestyle watchmakers horloge Skull Vida: Viva la vida!

HYT, meester in vernieuwende creativiteit lanceert in een zeer exclusieve oplage van 5 stuks de HYT Skull Vida. De filosofie achter het opvallende uiterlijk van het ontwerp van de lifestyle watchmakers, gaat een levenswijsheid schuil: Het verstrijken van de tijd en het vieren van de dag is een feest dat plaatsvindt tussen leven en dood. Opvallend: het schedel is gemaakt van mammoet ivoor.

SkullVita-Mosaic5-640x640

De vijf Skull Vida horloges zijn onderling, net als het leven dat voor iedereen is, verschillend. “De eerste Skull collectie was een eerbetoon aan de traditie van de Memento Mori, de Mexicaanse cultuur van Dia de los Muertos, waar de dood op dezelfde manier gevierd wordt als het leven; als een te vieren stroming van tijd”, zegt Grégory Dourde, CEO van HYT. Dit thema komt opnieuw tot uitdrukking in de nieuwe horloges waarbij gebruik is gemaakt van de  vloeibare HYT technologie en een wijzerplaat die gemaakt is millennia oud materiaal; mammoet ivoor.

In de Siberische vlaktes zijn de resten van mammoets  15.000 -30.000 jaar door het ijs gevangen gehouden en daardoor uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Modern wild wordt beschermd waar ook HYT zich sterk voor maakt. Het gebruikte materiaal voor de Skull Vida is afkomstig van een in een verleden uitgestorven diersoort, wat het mogelijk maakt om het ivoor te gebruiken.nyt mechanismeDe HYT Skull Vida (Ref.: 151-DL-48-NF-BB) heeft een 51 mm zwarte DLC titanium kast met een gepolijste microblauwe satijnen afwerking.  Het model wordt aangedreven door HYT’s exclusieve mechanische handgewonden uurwerk en heeft een 65-uurs gangreserve.De seconden worden weergegeven in het linker oog, de stroomreserve in zijn rechterkant. Het hele kunstwerk wordt omringd door het HYT capillaire systeem waarin de, door minuscule pompjes rondgepompte vloeistof de uren aangeeft. Het horloge wordt geleverd met een bewerkte beige band met zwarte DLC titanium gesp.SkullVita-MosaicV8-800x535

De schedel van Siberische mammoet ivoor is gemaakt van, hoe raar dit ook klinkt, levend materiaal en moest eerst enkele maanden een stabiliseringsfase ondergaan. Daarna werd het gebeeldhouwd en ingebed in de wijzerplaat. Een delicate bewerking die is uitgevoerd door speciaal opgeleide ambachtslieden. Elke wijzerplaat is vanwege het handwerk volledig uniek, wat te zien is aan verschillende texturen, variaties en patronen.

Prijs op aanvraag
Meer informatie: HYT.com