De HYT SOONOW laat weten wanneer

er nieuw leven in het horloge moet worden gedraaid

De HYT SOONOW laat weten wanneer

Een gangreserve is een redelijk vaak voorkomende complicatie. En een handig hulpmiddel bovendien. Ook de HYT Soonow laat weten wanneer er nieuw leven in het horloge moet worden gedraaid. Maar dat doet het hydromechanische horloge zeer hypnotiserend en angstaanjagend.

Dat ze bij HYT niet bang zijn van theater is bekend. De filosofische H20 “Time is Fluid” en de Skull 48.8 die oogt als een futuristisch memento mori bewijzen dat. De SOONOW neemt de schedel uit de Skull en gaat vervolgens een stapje verder. De HYT SOONOW laat weten wanneer er nieuw leven in het horloge moet worden gedraaid. En dat doet de nieuwste hydromechanische creatie in blauw of groen en altijd op hoogst hypnotiserende wijze.

Gangreserve-aanduiding in het rechteroog

De HYT SOONOW laat weten wanneer

De modernistische en artistieke HYT SOONOW Green Fluid

Normaal gesproken glijdt een wijzer van een gangreserve-aanduiding zonder drama richting een rode zone. Wanneer de drager dat ziet gebeuren, ontstaat er (meestal) geen paniek. Flink schudden met de pols als het een automatisch uurwerk betreft en een paar zwengels aan de kroon wanneer de aanduiding op een handopwinder is geplaatst. De HYT SOONOW voegt wat drama toe. Het rechteroog van de schedel waar de gangreserve-aanduiding is geplaatst, werkt namelijk niet met aflopen getallen. Nee, HYT heeft gekozen voor een ronddraaiend, bezwerend oog in de rechter oogkas. De gezichtsuitdrukkingen van de schedel zet de hypnose kracht bij.

‘Gedenk te sterven’

De HYT SOONOW laat weten wanneer

Klassiek memento mori van Pieter Claesz

En dan is er nog het linkeroog waarin de woorden ‘soon’ en ‘now’ zijn te lezen. Dit is de minutenschijf van het horloge. ‘Now’ markeert de start of het einde van de minuut. De drager van het horloge wordt er dus steeds luidkeels aan herinnert dat er weer een minuut voorbij is. Weer een minuut dichter bij de dood. Heel toepasselijk voor een horloge met schedel dat oogt als een futuristisch memento mori. Memento mori is een Latijnse spreuk die vertaald kan worden als ‘gedenk te sterven’ of ‘bedenk dat u sterfelijk bent. In de klassieke schilderkunst verbeeldt een schedel deze spreuk.

Gouden pinnen en kleine gaten

De HYT SOONOW laat weten wanneer

De nieuwste HYT heeft een wat angstige blik in de ogen

HYT’s SOONOW is een dus een moderne memento mori met inspiratie uit Azteekse voorwerpen tot hedendaagse schilderkunst en beeldhouwkunst. Zo is er een totaal van 313 18-karaats gouden pinnen gebruikt om de op de titanium wijzerplaat de schedel te vormen. Tegenover de oprijzende pinnen staan de contrasterende gaten. Het zijn bijna duizend kleine gaten die de schedel met daaromheen de vloeistof accentueren. Opvallend zijn ook de getallen van elk uur die in woorden worden weergegeven. En het exacte midden van elk woord geeft op uiterst naukeurige wijze de tijd aan. Daar ging heel wat wiskunde aan vooraf. De beweging van de vloeistof moest namelijk eerste exact berekend en afgestemd worden.

De HYT SOONOW laat weten wanneer

Of het nu om de 25 stuks met blauw of groen vloeistof gaat, de HYT SOONOW laat weten wanneer de minuut voorbij is en wanneer er nieuw leven in het uurwerk gedraaid moet worden. De 48,8 mm x 20,08 mm stalen kast met zwarte DLC-coating die waterdicht is tot 50 meter en een gesatineerde afwerking heeft. Verder valt natuurlijk het koepelvormige saffierglas met daaronder 937 perforaties, 313 gouden pinnen van de schedel met in de oogkassen de seconden-indicatorschijf (linkeroog) en de gangreserve-indicator (rechteroog). HYT heeft met de SOONOW opnieuw een angstaanjagend creatief tijdsinstrument weten te bouwen.

Voor meer informatie: www.hytwatches.com