Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching

De 1941 Decennium Tourbillon kost 175.450 euro

Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching

Sorry, foutje. Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching. In de huidige editie van Watching (nummer 2, 2019) staat helaas een foutieve prijs bij de Grönefeld 1941 Decennium Tourbillon. In de Basel Special stond deze op €145.000. Dat was echter zonder belastingen gerekend. Met belastingen is de juiste prijs €175.450.

De platina 1941 Decennium Tourbillon

Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching

Met een donkergrijze wijzerplaat oogt de 1941 Decennium Tourbillon het meest modern

De Horological Brothers vieren hun 10-jarig bestaan met de 1941 Decennium Tourbillon. En dit horloge verzamelt alles wat de Grönefelds zo succesvol maakte in de afgelopen jaren. Uitzonderlijke afwerking, indrukwekkende techniek en een duidelijke signatuur. Volgens Bart en Tim zit het speciale horloge vol elementen om de horloge connaisseur te laten watertanden. En dat is inderdaad goed gelukt.

Het geboortejaar van vader

De fraai gevormde, subtiele platina kast kennen we al van de 1941 Principia Automatic, het eerste automatische model van Time en Bart Het jaartal 1941 in de naam is een verwijzing naar het geboortejaar van de vader van de broers.

Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching

De prominente gouden rotor van de 1941 Decennium Tourbillon

Slank en netjes bovendien

Het horloge draagt slank, met een diameter van 39.5mm en een nette hoogte van 10.5mm. Bovendien is het automatische uurwerk precies zoals je verwacht van de horlogemakers uit Oldenzaal. Het is zeer minutieus afgewerkt met de bekende kloven in staal. Ook de prominente 22-karaats rotor die zorgt voor de automatische opwinding is om van te watertanden. Ten slotte is er natuurlijk de vliegende tourbillon – vliegend omdat het mechanisme niet tussen twee bruggen is ingeklemd. Deze eyecatcher is op de traditionele 6 uur-positie geplaatst. En als we het over eyecatchers hebben, mogen we ook de zeer subtiele, lichtgrijze – of gray flannel – wijzerplaat niet onvermeld laten. De kleur geeft het horloge een modern-klassiek uiterlijk. En van de zilveren variant kunnen we zeggen dat deze meer klassiek-modern oogt. Alles draait om nuances.

Goede Grönefeld, verkeerde prijs in Watching

De hypnotiserende en zeer fraai afgewerkte vliegende tourbillon in de 1941 Decennium Tourbillon

Voor de zekerheid nog maar eens de juiste prijs!

De hypnotiserende en zeer fraai afgewerkte vliegende tourbillon in de 1941 Decennium Tourbillon

Om de pols draagt de 1941 Decennium Tourbillon slank en ingetogen

En voor de zekerheid vermelden we nóg maar eens de juiste prijs van de 1941 Decennium Tourbillon die inclusief BTW 175.450 euro bedraagt.

Voor meer informatie: www.gronefeld.com