De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Maar exclusief voor avonturier Cory Richards gebouwd

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Wat heb jullie gedaan afgelopen weekend? Buiten gewandeld? Avonturier Cory Richards deed een poging zonder zuurstof een piek in de Himalaya te beklimmen. Om zijn pols een intrigerend horloge van Vacheron Constantin. Maar helaas, de mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop.

Voor het weekend hadden we het over maatwerk als de ultieme luxe. Wie op bestelling een Rolex Daytona mét tourbillon laat maken, bereikt de hoogste graad van luxe. En toch is er iets dat nóg een gradatie hoger moet worden ingeschat. Dat is het horloge dat niemand kan kopen. Het bestaat, maar het is onbereikbaar. En dát is de ultieme luxe. Ook omdat er altijd iets te wensen moet zijn. Zelfs voor mensen die denken dat ze met geld alles, maar dan ook álles kunnen kopen. Mensen, wen er maar aan, de mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop. Het is een Overseas Dual Time die speciaal voor fotograaf/avonturier Cory Richards is gebouwd.

Een speciaal horloge voor een speciale route

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Fotograaf en ontdekkingsreiziger en durfal en avonturier Cory Richards op expeditie

En niet zomaar een Overseas Dual Time, want het horloge wijkt behoorlijk af van de het model dat in de catalogus staat. Trouwens, Cory Richards is ook niet zomaar een mens, want de 38-jarige Amerikaan beklom Mount Everest al 2 keer waarvan 1 keer zonder zuurstof. En toch wilde Richards nóg een keer naar boven. Langs de zware Noordoostelijke bergrug, een van de moeilijkste routes naar het dak van de wereld. Vacheron Constantin zag het plan wel zitten en bouwde een speciale Overseas Dual Time voor de durfal. Helaas gooiden de weersomstandigheden in Tibet roet in het eten. Ondanks een zorgvuldige voorbereiding van een jaar moest Richards zijn poging om de top te bereiken opgeven. Gelukkig hebben we het horloge nog.

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Van de Cory Richards Everest 2019 Overseas DT Titanium Tantalum is er maar eentje

Titanium en tantalium voor comfort en sterkte

Dat horloge heeft een 41 mm titanium kast met versterkingen in tantalium. En dat is opvallend omdat titanium licht is, terwijl tantalium juist superzwaar is. Extra gewicht bij het beklimmen van een Himalaya-top is onwenselijk, maar gelukkig hebben we het hier over kleine onderdelen. En tantalium is bijzonder sterk en taai en dus zeer geschikt voor het versterken van de lunette en de kroon. De band van het eenmalige prototype is gemaakt van textiel. De kleur is grijsachtig blauw en de oranje stiksels corresponderen met de oranje details op de blauwgrijze, gematteerde wijzerplaat. Door de oranje accenten op de wijzer van de tweede tijdzone moet het aflezen van die tijd ook tijdens een sneeuwjacht en met zuurstoftekort te doen zijn.

Een gouden rotor met een gravure van Everest

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

De rotor verbeeldt Everest zoals Richards deze eerder fotografeerde

Maar het fraaiste detail van deze unieke Overseas Dual Time is de rotor van het uurwerk. Die rotor is van goud en bovendien gegraveerd met een afbeelding op basis van een van Cory Richards Everest-foto’s. Het automatische manufactuurkaliber 5110 DT heeft 60 uur gangreserve en draagt het Zegel van Genève. Het haute horlogerie afgewerkte uurwerk tikt met 4hz en toont de datum, uren, minuten, centrale seconden en een tweede tijdzone met dag/nacht indicatie.

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Alles leuk en aardig, maar bedenk wel; de mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop. Gelukkig is de Overseas-collectie de afgelopen jaren flink uitgebreid. Nu hebben we al eerder over de Overseas geschreven. Een soort van beschouwing die de Overseas afzet tegen de concurrentie.  Wie vastbesloten is een Overseas aan te schaffen om aan de wereld te laten zien dat er meer is in het leven dan een Royal Oak of een Nautilus, heeft de keuze uit o.a. een tourbillon, een wereldtijdenmodel, een chronograaf, een eeuwigdurende kalender én een stalen Dual Time van ruim 24.000 euro. Maar géén Dual Time in titanium en tantalium met een fabuleuze wijzerplaat. Ie is niet te koop, maar dat is inmiddels wel duidelijk.

De mooiste Vacheron Constantin Overseas is niet te koop

Cory Richards met zijn unieke Overseas met stalen band dit keer

Voor meer informatie over Overseas-modellen die wél te koop zijn: www.vacheron-constantin.com