Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

Voor sommigen is een Paul Newman Daytona blijkbaar niet uniek genoeg. Wat dan te doen? Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon op bestelling. Puristen gruwelen bij het lezen en vooral het zien van het unieke horloge. Maar het bewijst wel dat maatwerk de ultieme luxe is.

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

De door label Noir onder handen genomen Rolex Daytona met een tourbillon op 6 uur

Label Noir kwam al eerder voorbij op Horloge.info. Dat was dankzij de knotsgekke Rolex Milgauss Tourbillon die vorig jaar ten tonele verscheen. Dat horloge werd op speciale bestelling geconstrueerd voor een anonieme klant. De zo mogelijk nóg gekkere Daytona Tourbillon is dat ook. Maar pas na een korte tentoonstellingstournee langs Genève, Parijs, St-Tropez en Monaco. Nadat het horloge is bewonderd/beschimpt/verafschuwd wordt het horloge bij de opdrachtgever afgeleverd. En dat zal horlogemaker Emmanuel Curti, lid van de eerbiedwaardige Société Suisse de Chronométrie (SSC) en CEO van Label Noir, waarschijnlijk zelf doen.

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

Zo lijk het net een gewone Rolex Daytona, maar schijn bedriegt

Van legende naar mythe?

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

Het originele Rolex chronograafkaliber 4130

Maar goed, of je nu voor of tegen bent, Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon omdat ze de opdracht kregen. En omdat ze het kunnen. De basis is een origineel Rolex 4130-chronograafkaliber. Dat is een automatisch, chronometer gecertificeerd manufactuur-werk voorzien van een Parachrom balansveer. Daar valt eigenlijk niets aan te verbeteren. En toch onderneemt label Noir in de persoon van Emmanuel Corti een poging. De opdrachtgever moet misschien gedacht hebben dat hij opdracht gaf een legendarisch kaliber te verheffen tot een mythisch uurwerk. En het is een cliché, maar de tijd zal het zeker gaan uitwijzen of dat gelukt is.

Paul Newmans persoonlijke Daytona referentie 6239 als inspiratiebron

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

De tourbillon op 6 uur steekt uit boven de panda dial

De inspiratie voor de vormgeving van de Label Noir Daytona-creatie was de Paul Newman. Om tot die panda look te komen werd een 40 mm Daytona 116520 te grazen genomen. Deze stalen referentie is niet meer in productie en ontbeert bijvoorbeeld de keramische lunette van de referentie 116500 die nu in productie is. Paul Newmans persoonlijke Daytona referentie 6239 uit 1968 werd eind 2017 tijdens een veiling afgehamerd op 15,5 miljoen dollar. Daarmee is dat horloge het duurste polshorloge dat ooit werd verkocht.

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

Rode letters op een Rolex voegen vaak waarde toe. Doen deze rode letters dat ook

Zoveel geld heeft de opdrachtgever niet neergeteld voor zijn Daytona met tourbillon. Maar dit terzijde. Opvallend aan de Label Noir-creatie is de tourbillon op 6 uur die iets uitsteekt boven de wijzerplaat. Het panda-effect is trouwens door de aanwezigheid van de twee zwarte tellers groter dan ooit. We willen de pret niet bederven voor de nieuwe eigenaar, maar het lijken wel twee ogen met daaronder een mond. Een bamboe-kauwende mond…

Label Noir bouwt een Rolex Daytona met tourbillon

Een uniek stukje maatwerk om de pols

Voor meer informatie over een Rolex op maat: www.labelnoirdesign.com

Voor meer informatie over een ‘gewone’ Daytona: www.rolex.com