Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

en schrijft geschiedenis met een 100% damesteam

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

Afgelopen weekend raceten 61 auto’s tijdens de 24 uur van Le Mans, de zwaarste en beroemdste uithoudingsrace ter wereld. De uitkomst? Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari en AF Corse in de LMGTE PRO-klasse. En het schrijft geschiedenis met een volledig damesteam in de LMGTM AM-klasse met Kessel Racing.

Hublot sponsort het Ferrari Formule 1-team, dat weet bijna iedereen. Maar het horlogehuis is ook te zien op andere bolides van het merk uit Maranello. Op de verschillende Ferrari 488 GTE’s bijvoorbeeld die afgelopen weekend tijdens de 24 uur van Le Mans in actie kwamen. En Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari in de LMGTE PRO-klasse met de #51 488 GTE EVO van AF Corse, terwijl de #83 Kessel Racing 488 GTE met aan boord drie vrouwelijke coureurs, geschiedenis schreven. De dames die uitkwamen in de LMGTM AM-klasse, hadden de Big Bang Unico White Ceramic tot hun beschikking.

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

De Iron Dames #83 488 GTE van Kessel Racing op weg naar de 9e plek in de LMGT AM-klasse

De Iron Dames worden 9e in hun klasse

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

Iron Dame Rahel Frey met de witte Big Bang in keramiek om de pols

Autosport is een door mannen gedomineerd bolwerk. Vrouwelijke coureurs zijn zeer zwaar in de minderheid. En het was het groot nieuws dat Kessel Racing een volledig damesteam inschreef met als vervaarlijke bijnaam Iron Dames. Om de pols droegen Gostner, Frey en Gatting de 42 mm Big Bang Unico White Ceramic. Deze hightech, lichtgewicht chronograaf is uitgerust met het manufactuurkaliber HUB1280.

Sinds de eerste editie van de uithoudingsrace in 1923 waren slechts 21 van de 4.237 teams een volledig damesteam. Dat betekent dat slechts 0,5% van de deelnemers vrouw was. Veel te weinig natuurlijk in een wereld die streeft naar gelijkheid. Deze schrijnende cijfers waren voor Hublot genoeg aanleiding extra aandacht besteden aan de Iron Dames die uiteindelijk 9e werden in hun klasse. En daarmee eindigen ze 4 plaatsen voor het herenteam #60 van Kessel Racing dat was uitgerust met de Big Bang Ferrari Unico Titanium en de Carbon Red Ceramic. En beide chronografen zijn voorzien van het manufactuurkaliber Unico HUB1241.

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

Claudio Schiavoni van de #60 Kessel Racing Ferrai 488 GTE Met zijn Big Bang Ferrari Unico Titanium

 

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari

De winnende AF Corse #51 Ferrari 488 GTE EVO in de LMGTE PRO-klasse

Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari dankzij de #51 van AF Corse

Ook de overige Ferrari-inschrijvingen werden ondersteund door Hublot. En Hublot wint de 24 uur van Le Mans met Ferrari dankzij de #51 van AF Corse die uitkomt in de LMGTE PRO-klasse. De 488 GTE EVO met aan het stuur afwisselend Calado, Pier Guidi en Serra, werkte de 24 uur af als het spreekwoordelijke Zwitserse uurwerk dat het team sponsort. En dat terwijl de concurrentie bestaande uit Porsche, Ford, Corvette en Aston Martin er alles aan deed de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Horloge.info was te gast bij Kessel Racing en Hublot. En dit is onze impressie

Voor de volledige uitslagen van de 2019-editie van de 24 uur van Le Mans: www.lemans.org

Voor meer autosporthorloges klik hier voor ons verhaal Autorace door de Tijd  

En voor meer informatie over de verschillende Big Bang- en Ferrari-modellen: www.hublot.com