IWC maakt nieuwe editie Portugieser Chronograaf Classic klassieker

Al bijna 80 jaar staat de Portugieser voor tijdloos design. De 3904 – de derde chronograaf in de Portugieser familie – werd voor het eerst in 2013 gepresenteerd, maar bleef overeind met het onmiskenbare karakter van de originelen uit de jaren dertig.

De nieuwe IWC Portugieser Chronograph Classic (Ref. 3903) werd licht herzien en geactualiseerd. De ‘rails’ als seconden index, typerend voor de wijzerplaat van de Portugieser is gebleven, maar heeft een moderne impact dankzij het gebogen saffierglas. De wijzers zijn slanker dan de voorgangers en ook de rode accenten op de chronograaffuncties zijn verdwenen, wat de klassieker alleen maar klassieker maakt.iw390301portugieserchronographclassic

De top-of-the-line versie heeft een 18-karaat roodgouden kast en een vergulde wijzerplaat, gouden handen en appliqués. Het is uitgerust met een handgemaakte bruine alligator leren band (Ref. IW390301).

Daarnaast zijn er twee modellen met stalen behuizing en zwarte alligator lederen band. Eén heeft een vergulde wijzerplaat en blauwe handen en appliques (Ref. IW390302), terwijl de andere een middernacht blauwe wijzerplaat en gerodineerde handen en appliques heeft (Ref. IW390303).iw390301portugieserchronographclassic-back

Wat de technische componenten in deze horloges betreft, vertrouwt IWC op continuïteit: de nieuwe chronografen worden nog steeds aangedreven door het automatische IWC-vervaardigde 89361 kaliber met flyback-functie en een gangreserve van 68 uur. Een saffieren kastdeksel geeft een zicht op de beweging en de rotor, die versierd is met Genève patroon. Aan de voorkant is de wijzerplaat in de 42 mm kast voorzien van een datumvenster, een gecombineerde uur- en minutenteller op 12 uur en stopwatchesfunctie op 6 uur. De waterbestendigheid van de klassieker is 300 meter.

iw390302-portugieserchronographclassic-front

Prijs: € 11.900 voor de stalen versie en € 22.800 voor de gouden versie.

Meer informatie: IWC.com