‘Blauw bloed’ in de Vacheron Constantin Quai de l’Ile familie

Hij was er al met een zilverachtige wijzerplaat van saffier of in een uitvoering met zwarte wijzerplaat, en daar is voor dit jaar een blauwe uitvoering van de Vacheron Constantin Quai de l’Ile aan toegevoegd.

Het opvallende stalen model met afwisselende een gepolijst en satijngeborstelde afwerking combineert drie iconische vormen van het esthetische Vacheron Constantin erfgoed; een rond bezel, een kussenvormig, tonneau (brede, smal toelopende) kast. Vacheron Constantin Quai de l'Ile_datum

Het horloge heeft met een 41 kast een stevig uiterlijk, maar draagt comfortabel en licht. Split level lugs en een Mississippi alligator band met een alsavel kalfslederen voering en vouwgesp maken het draagcomfort compleet. De blauwe Vacheron Constrantin Quai de l’Ile (ref. 4500S/000A-B364 ) wordt geleverd met een extra band, uitgevoerd in rubber.

Het branchekeurmerk Hallmark of Geneva dat het horloge draagt is een indicatie dat het hier gaat om een kwalitatief zeer hoogwaardig uurwerk. Daarnaast is het bijzondere uiterlijk een eye catcher omdat het traditionele datumvenster is vervangen voor een een schijf die de dagen van de maand toont en een driehoekige indicator die de juiste datum aanwijst.Vacheron Constantin Quai de l'Ile kaliber 5100

Als kloppend hart tikt het mechanische zelfwindende kaliber 5100. Dit uit 172 componenten bestaande uurwerk is volledig ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd door Vacheron Constantin. Het drijft naast de opvallende datumweergave de uren-, minuten- en centraal geplaatste secondewijzer aan met een hartslag van 28.800 per uur. Het uurwerk heeft een uitstekende weerstand tegen impact van buitenaf wat het horloge, dat dankzij dubbele vaten een gangreserve heeft van 60 uur, geschikt maakt voor zakelijk en alledaags gebruik.

De blauwe wijzerplaat heeft een multi-level constructie en heeft een opaline-afwerking. In feite bestaat de wijzerplaat uit drie verschillende onderdelen wat zorgt voor diepte effect, maar ook voor een zeer goede leesbaarheid. Om de leesbaarheid te benadrukken zijn de uurmarkers en de Arabische indexen voorzien van lichtgevend materiaal. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter.

Prijs: € 13.500
Meer informatie: Vacheron-constantin.com