Limited editon watch: Giro d’Italia ‘Roze trui roze’ TAG Heuer Connected Modular 45

TAG Heuer treedt op als officiële tijdwaarnemer tijdens de Giro d’Italia 2018. Ter ere van dit feit heeft het sportminnende label een limited edition TAG Heuer Connected Modular 45 uitgebracht. Het horloge is beperkt tot 101 stuks. In 2018 viert  Giro d’Italia haar 101e verjaardag. Tag Heuer heeft ervoor gekozen om de passie van het merk voor de wielersport in ‘roze trui roze’ uit te dragen in 101 Connected Modular 45 horloges. De rubberen band heeft dezelfde kleur als de legendarische roze trui, het symbool van overwinning en vastberaden, wat mooi aansluit op de Tag Heurg ‘Don’t crack under pressure’ slogan. Het kastdeksel is voorzien van de inscriptie ‘Giro d’Italia’. De wijzerplaat met Giro d’Italia is verkrijgbaar in roze of antraciet. De connected module is uitwisselbaar met een mechanische module van een 3-wijzer of de COSC gecertificeerd Tag Heuer Chronograph Tourbillon. TAGHeuer_ConnectedModular_Giro_SBF8A8026_11EB0140 (6)

Het concept is ontworpen in samenwerking met Intel. De horloges ze zijn waterdicht tot 50 meter en zijn voorzien van GPS, een NFC-sensor voor betalingen en een high definition AMOLED-scherm. Net als de mechanische chronografen van het merk, is ook Connected Modular 45 ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd in de TAG Heuer Manufacture, in La Chaux-de-Fonds in Zwitserland. ‘Swiss Made’ is daarbij een garantielabel dat de hoogste normen van toepassing zijn geweest tijdens het hele proces.

Tag Heuer werkte voor het connected Modular 45 model samen met Intel, en dat leverde een veelheid aan opties op zoals Bluetooth, Wi-Fi, GPS en NFC. Het horloge wordt aangedreven door een Intel® Atom ™ processor Z34XX series en werkt op Android 2.0 WearTM. Een ingebouwde GPS stelt de drager in staat om reizen en sportieve prestaties bij te houden, zonder dat daar een telefoon voor nodig is: alle informatie wordt gedragen om de pols. Bovendien kan de technologie dankzij een 50 m waterbestendigheid ook worden meegenomen in het water. De smartwach biedt 4 GB opslaggeheugen en heeft een nieuwe generatie lithium batterij en een kleine waterbestendige microfoon zodat de gebruiker kan communiceren via Google Assistant.

TAGHeuer_ConnectedModular_Giro_SBF8A8026_11EB0140 (9)

Geen telefoon, geen probleem: weergave en informatieverstekking werkt via Wi-Fi en connectie met de Cloud. Uiteraard zijn de toepassingen op het horloge zelf, zoals muziek, de timer, het alarm, de stappenteller, enz. actief zonder verbinding. Dankzij de allernieuwste Android Wear 2.0-update, kunnen iPhone-gebruikers profiteren van het bijna oneindig aanbod aan apps die direct op het horloge te downloaden zijn.  Het horloge kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met een mobiele telefoon die op Android 4.3+ of iOS 9+. Het horloge wordt opgeladen met behulp van een contact oplader.